Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αμυντική θωράκιση της χώρας με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Behlarra. 

«Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται» δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας ουσιαστικά στις αξιώσεις που εγείρει η Άγκυρα για τα ελληνικά νησιά.

«Τα Rafale θα σκεπάσουν με τα όπλα και τα φτερά τους όλο το Αιγαίο και η Τουρκία με την αναθεωρητική και προκλητική της στάση της εγείρει ζητήματα αποστρατιωτικοποίησης. Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποίειται. Είναι τέσσερις λέξεις με πολύ ξεκάθαρα νόημα», επισήμανε. 

Αντίστοιχο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η πόρτα της Ελλάδας είναι πάντα κλειστή σε κάθε απειλή. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα μας διατηρεί πάντα το παράθυρο ανοιχτό σε κάθε διάλογο με βάση τη διεθνή νομιμότητα.

Μάλιστα, κατηγόρησε την Άγκυρα πως διαστρέφει την αλήθεια και βρίσκεται σε αμόκ για τα ελληνικά νησιά, παραχαράσσοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες, την ιστορία και τη γεωγραφία.

«Πήραν, όμως, άμεση απάντηση απ’ όλους ώστε να στραφούν σοφότεροι στα εσωτερικά τους θέματα», τόνισε 

Πηγή: skai.gr