Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά : Δεν θα δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος μέλους ΕΕ

Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά : Δεν θα δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος μέλους ΕΕ

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα απέστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη,στο Παρίσι.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Εμμανουέλ Μακρόν προέβη σε μια μακροσκελή ανάρτηση ανάρτηση στο Facebook,  γραμμένη στην ελληνική γλώσσα μέσω της οποίας εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο απέντι  στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, τονίζει πως σύντομα θα συγκαλέσει διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ε.Ε. , προκειμένου η Ευρώπη να εξετάσει τα ζητήματα ασφαλειάς στη Μεσόγειο.

«Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ» , ενώ τονίζει ότι «η  Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της» και υπογραμμίζει: «Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων.», γράφει συγκεκριμένα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μακρόν στο Facebook:

"Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω."

Νωρίτερα, ο κος Μακρόν είχε προβεί στην ίδια ανάρτηση, μέσω twitter,γραμμένη στην Γαλλική γλώσσα

Πηγή: skai.gr