«Μικροί δημοσιογράφοι» στην Τρίπολη ανέκριναν δημοσιογραφικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μαθήτριες και μαθητές από το τμήμα δημοσιογραφίας «Μικροί Δημοσιογράφοι» του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης έθεσαν ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μια διαφορετική συνέντευξη ενσωμάτωσε στο πρόγραμμά του ο πρvθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τρίπολη, την περασμένη Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, μαθήτριες και μαθητές από το τμήμα δημοσιογραφίας «Μικροί Δημοσιογράφοι» του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης έθεσαν ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα από τη δική τους οπτική, ως έφηβοι αυτής της κοινωνίας. Συντονίστρια της συζήτησης, ήταν η Έλλη Αρτοπούλου.

Μητσοτάκης

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μαίναλον», στην Πλατεία Άρεως, στο κέντρο της Τρίπολης.

Δείτε όλη την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

«Από τα Άγια χώματα της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου και υπό το βλέμμα του Αρχιστράτηγου του Έθνους, Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός “ανακρίθηκε” δημοσιογραφικά από μαθήτριες και μαθητές του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης.

 Ήταν μία συνέντευξη διαφορετική, μέσα από την καθαρή, την αγνή ματιά των παιδιών που αποτελούν το μέλλον, το αύριο της Ελλάδας!

 Ήταν μεγάλη μας τιμή ότι ο Πρωθυπουργός δέχτηκε να γίνει αυτή η συνέντευξη που καμία ομοιότητα δεν έχει με καμία άλλη.

 Χωρίς φανατισμούς, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ιδιοτέλεια, μαθήτριες και μαθητές της Τρίπολης υπέβαλαν τα ερωτήματά τους στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο, για άλλη μια φορά, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί του και στην προκειμένη περίπτωση να συντονίσω τη συνέντευξη των «Μικρών Δημοσιογράφων».

Αξίζει να τονίσω ότι απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, χωρίς κανένα δισταγμό, ευθέως και μ’ έναν ξεκάθαρο τρόπο. Μικροί και μεγάλοι που θα παρακολουθήσουν την συνέντευξη, έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν στη διαδικασία «κριτικής» και όχι «επικριτικής» σκέψης, κάτι το οποίο είναι για μένα προσωπικά είναι σπουδαίο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω του «Μικρούς δημοσιογράφους», τις καθηγήτριες του τμήματος κα. Μαρία Μάγκλαρη και την κα. Πωλίνα Παναγοπούλου, αλλά και την Διευθύντρια του σχολείου κα. Ελένη Σπυροπούλου για την άριστη συνεργασία μας.»

Μητσοτάκης

Διαβάστε τι έγραψαν οι «Μικροί δημοσιογράφοι» στο επίσημο Blog του τμήματος τους

Ο Πρωθυπουργός απάντησε στις ερωτήσεις των μικρών δημοσιογράφων του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης

Τη Δευτέρα, 5/12/2022, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη συνάντησε τους μαθητές του ομίλου δημοσιογραφίας, «Μικροί Δημοσιογράφοι εν δράσει». Ο Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στα παιδιά στον χώρο κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

Ο κύριος Μητσοτάκης απάντησε με προθυμία και ενθουσιασμό στις ερωτήσεις των μικρών δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, εκπαίδευσης, αθλητισμού και οικονομίας.

Την ημέρα της συνέντευξης περιμέναμε τον Πρωθυπουργό γεμάτοι αγωνία και άγχος, ωστόσο μας κατέκλυζαν συναισθήματα ενθουσιασμού, ανυπομονησίας και περιέργειας. Όλα όσα νιώθαμε οφείλονταν στο γεγονός ότι ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους και ταυτόχρονα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό  πρόσωπο στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Μόλις έφτασε ο Πρωθυπουργός, συστήθηκε σε όλους μας και αμέσως δημιουργήθηκε ένα κλίμα οικειότητας μεταξύ μας. Λίγα λεπτά αργότερα οι κάμερες και οι προβολείς ήταν έτοιμοι. Καθίσαμε κοντά του και η συνέντευξη άρχισε!

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αισθανθήκαμε όλοι πολύ όμορφα και άνετα μαζί του και χαρήκαμε πολύ, επειδή απάντησε στις ερωτήσεις μας. Το άγχος και η περιέργεια άρχισαν να εξαφανίζονται και τη θέση τους γρήγορα πήραν η συγκίνηση και η ευχαρίστηση. Καθώς διατυπώναμε τις απορίες μας, το θερμό χαμόγελο του Πρωθυπουργού μάς έδωσε μια αίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Χαρήκαμε πολύ που άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς της γενιάς μας και νιώθουμε περήφανοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε η φωνή όλων των εφήβων!

Από τη συνέντευξη αυτή αποκομίσαμε σημαντικές γνώσεις και αξέχαστες εμπειρίες. Ήταν μια μοναδική συνάντηση που λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας ως μία από τις καλύτερες στιγμές μας στο δημοσιογραφικό χώρο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρωθυπουργό για αυτή τη συνέντευξη και την κυρία Έλλη Αρτοπούλου, δημοσιογράφο του ‘’kalimera arkadia’’, η οποία μας βοήθησε και μας καθοδήγησε σε αυτή τη διαφορετική για εμάς διαδικασία.

Οι αρθρογράφοι

Καρδαρά Νεκταρία

Νικολοπούλου Μαρία

Τρουπή Μιράντα