ΚΑΙΡΟΣ

Μέρκελ: Η Ελλάδα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σκληρά γιατί...

Τη θέση ότι «ούτε η υπερβολική επιείκεια βοηθά τις υπερχρεωμένες χώρες» και ότι αυτός ήταν ο λόγος που «η Ελλάδα έπρεπε να αντιμετωπιστεί τόσο σκληρά» εκφράζει η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF.

«Η χώρα δοκιμάστηκε πολύ» παραδέχθηκε πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος στη συνέντευξή της, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας στις 8 ώρα Ελλάδος.

«Κούρεμα του ελληνικού χρέους με την κλασική έννοια αποκλείεται, αλλά μπορεί κανείς να συζητήσει για περαιτέρω ελαφρύνσεις» επανέλαβε η καγκελάριος.

«Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης ο Σόιμπλε και άλλοι ήθελαν η Ελλάδα να βγει από το ευρώ» δηλώνει στο μεταξύ ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern. «Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε το εθνικο-συντηρητικό κομμάτι του CDU να μην παίζει με τη φωτιά» επισημαίνει δε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Εμείς υποστηρίξαμε, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι αγορές θα στοιχηματίσουν κατά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας. Και τότε θα διαλυόταν η ΕΕ» τονίζει.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr