Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα - Πρώτα το δημοψήφισμα

Νέα δήλωση φέρεται να έκανε την Τρίτη η καγκελάριος Μέρκελ, στον απόηχο της συμβιβαστικής πρότασης της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η κ. Μέρκελ είπε ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. 

Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι ο συμβιβασμός μεταξύ εταίρων είναι σημαντικός, αλλά "δεν θέλουμε συμβιβασμό για χάρη του συμβιβασμού."

"Πριν να κάνουμε νέες συνομιλίες με την Ελλάδα πρέπει να περιμένουμε πρώτα το ελληνικό δημοψήφισμα"  τόνισε. 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα, και έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως δεν θα λήξει, δήλωσε το πρωί στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος.

Σημειώνεται ότι το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι η καγκελάριος ήταν έτοιμη να κάνει πιο πολλές παραχωρήσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, πριν βέβαια την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Το περιοδικό αποκαλύπτει ότι η γερμανίδα καγκελάριος ήταν έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και επενδύσεις, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η χώρα μας δεν αναμένεται να πληρώσει τη δόση των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ έως τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Πηγή: skai.gr