Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ στον Ερντογάν: Απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά οι απειλές κατά της Ελλάδας

Ο Μπομπ Μενέντεζ έκανε τη δήλωση για τον Ερντογάν όχι απλώς ως γερουσιαστής των Δημοκρατικών, αλλά υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ

Ηχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε την Παρασκευή ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας» επισημαίνει, παραθέτοντας δημοσίευμα της Καθημερινής με τον Τούρκο πρόεδρο να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους Ταϊφούν αν δεν «συμπεριφέρεται σωστά».


Ο Μπομπ Μενέντεζ έκανε τη δήλωση για τον Ερντογάν όχι απλώς ως γερουσιαστής των Δημοκρατικών, αλλά υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. 

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας. Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μενέντεζ στο μήνυμά του από το λογαριασμό της Επιτροπής. 

Υστερία του Οκτάι για... τις φωτογραφίες του Φλώρου στην Ψέριμο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι με πρόσχημα.. φωτογραφίες του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Φλώρου στην ακριτική Ψέριμο, την οποία επισκέφθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.
 
«Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και θα κάνει ό,τι χρειάζεται», είπε σε υστερικό τόνο ο Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι στο YouTube, προφασιζόμενος την εγγύτητα του ελληνικού νησιού με τα τουρκικά παράλια. 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει οποιαδήποτε «παρενόχληση» ή «πρόκληση» από την Αθήνα χωρίς απάντηση.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις

Μήνυμα στήριξης στις ακριτικές περιοχές της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γαύδο όπου παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων σήμερα των Θεοφανείων.

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης. «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα... Δυτικά της Γαύδου έχουν αρχίσει έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Καλώ τα γειτονικά κράτη να προσέλθουν σε γόνιμη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη».

Πηγή: skai.gr