Με ερωτηματικά ανακοινώνεται ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι προγραμματισμένη για τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ωστόσο, ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακιράκης είπε στον ΣΚΑΪ, ότι δεν είναι δυνατό να αρχίσει η διαδικασία εκλογής πριν από την Κυριακή, καθώς πρέπει να συμπληρωθούν πέντε ημέρες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Κοινοβουλευτικές πηγές διευκρινίζουν πάντως ότι είναι θέμα ερμηνείας, καθότι το πενθήμερο δεν προβλέπεται ρητά στις διαδικασίες αν έχουν μεσολαβήσει εκλογές.

Όσον αφορά το όνομα του υποψήφιου προέδρου, πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, παραμένει ή πιθανότερη επιλογή και ότι ξεπερνιόνται οι ενστάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δηλώνουν, ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα ειναι κεντροαριστερός.

Εν τω μεταξύ, διαψεύδονται από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι πληροφορίες που ήθελαν τον Πάνο Καμμένο να προτείνει για τον προεδρικό θώκο τη Ντόρα Μκακογιάννη.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter ότι δεν έχει αποφασίσει να κάνει διαρροές, διαψεύδοντας ότι πρότεινε την κ. Μπακογιάννη.

Ο υφυπουργός Επικράτειας Τερενς Κουικ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι ο Πάνος Καμμένος, παρότι επικοινώνησαν δυο φορές το βράδυ της Κυριακής, δεν του είπε ότι πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα τη κ. Μκακογιάννη. Πρόσθεσε πάντως, ότι την Τετάρτη θα έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Την Τρίτη συνεδριάζει και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.
Πηγή: skai.gr