Τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας. «Η ΔΗΜΑΡ λεει, ότι δεν ψηφίζει με απόφαση του συνεδρίου της και των οργάνων της, καμία πρόταση για να μη συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές, κάθε πρόταση που διασφαλίζει την παράταση της κυβέρνησης διασφαλίζει και το αδιέξοδο, ο τόπος χρειάζεται προοδευτική πολιτική» επανέλαβε ο κ. Μαχαίρας.

«Η κίνηση των ‘οχτώ’ την οποία δεν τη συμμερίζεται το κόμμα παρότι συμμετείχαν σε αυτή τρεις βουλευτές της, είχε προϋπόθεση και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν αποφασίζουμε σήμερα, απλώς διαχειριζόμαστε τα εντελλόμενα, με τη λογική του μονόδρομου» εξήγησε.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, «το πρόγραμμα απέτυχε, χρειάζεται διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα, εθνικό μέτωπο όχι με μονομερείς ενέργειες. Πρόσθεσε ότι ο κ. Κουβέλης ζήτησε εθνική συνεννόηση για την ελάφρυνση του χρέους.

«Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Ό,τι κι αν αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά θα το αποφασίσει με δεδομένη την πολιτική της αυτοτέλεια» σημείωσε.

«Δεν έγινε ποτέ πρόταση στον κ. Κουβέλη για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Μαχαίρας.

Πηγή: skai.gr