«Μας πολιορκούν»: Έξαλλη η Άγκυρα για τις επαφές Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία

Η οργή που προκάλεσε στην Τουρκία η ρητή διατύπωση των ελληνικών θέσεων από τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα, αποτυπώνεται στις αλλεπάλληλες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε βάρος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP έκανε λόγο για απρέπεια και ασέβεια και κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι στόχος του ήταν να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις.

 «Το κατηγορητήριό του (Δένδια) για το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του έθνους μας κατά έναν πολύ μισαλλόδοξο, άκρως ασεβή τρόπο, θα καταγραφεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας. Αφού ο Υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε την κατάλληλη απάντηση, έδωσε και πάλι τον τελευταίο λόγο στον επισκέπτη Υπουργό χάριν διπλωματίας. Αλλά εκείνος συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Αντί να διορθώσει αυτήν την ασυνήθιστη κατάσταση, δυστυχώς, καταγράφηκε να μιλάει, ώστε να σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε και συνολικά κατά της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας:

«Όλοι στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτούν τη θέση, στην οποία  αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, έχει μετατραπεί σε μια χώρα που συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας και προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρότητα».

Ο Τσελίκ εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τις διπλωματικές επαφές Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να πολιορκήσει την Τουρκία.

Δεν έλειψαν και οι μεγαλοστομίες με τον Τσελίκ να δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να γίνει «ελληνική λίμνη» το Αιγαίο και η Μεσόγειος.

«Πηγαίνει στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, για να πολιορκήσει την Τουρκία. Αλλά κανένας εδώ, δεν θα επιτρέψει να γίνει η Μεσόγειος ελληνική λίμνη ή το Αιγαίο να γίνει ελληνική λίμνη».

Πηγή: skai.gr