Μαρινάκης: Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ο κ. Κασσελάκης; Δεν ξεκινήσαμε καλά

«Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι λένε οι βουλευτές του κόμματός του που έχουν ψηφίσει νομοσχέδια; Και τα υπόλοιπα κόμματα τι έχουν να πουν; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Περιμένουμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις που δεν τις ακούσαμε χθες στην συνέντευξη του» είπε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

Σχολιάζοντας παράλληλα το βίντεο που ανήρτησε σήμερα ο κ. Κασσελάκης από το γραφείο του στη Βουλή είπε: «Επειδή επισκέπτεται συχνά το κοινοβούλιο να μην περιορίζεται σε βόλτες στο κοινοβούλιο και το εστιατόριο για να μάθει τους χώρους αλλά να μάθει και κάποιες βασικές αρχές του κοινοβουλευτισμού» και πρόσθεσε:

«Οι νόμοι να του πούμε ψηφίζονται κατά πλειοψηφία... από βουλευτές που λέει χειροκροτητές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται με αυξημένες πλειοψηφίες κι από άλλα κόμματα και δικό του. Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι λένε οι βουλευτές του κόμματός του που έχουν ψηφίσει νομοσχέδια; Και τα υπόλοιπα κόμματα τι έχουν να πουν; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή κι αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε έως τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε».

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Μάλτα για τη MED9

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Μάλτα αναφέροντας πως «το μεταναστευτικό με έμφαση στη φύλαξη συνόρων και τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής, η κλιματική αλλαγή και η διεύρυνση της ΕΕ βρίσκονται στην ατζέντα του πρωθυπουργού ο οποίος «θα τονίσει εκ νέου την ανάγκη να στηριχθούν χώρες πρώτης γραμμής εν μέσω αύξησης ροών».

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει φύλαξη συνόρων με επέκταση φράχτη και σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έμφαση πρέπει να δοθεί σε συνεργασία με τρίτες χώρες για επιστροφές. Πάταξη λαθροδιακινητών για να αποτρέπονται αναχωρήσεις. Τονίστηκε και χθες με Καιρίδη και Γιόχανσον ότι οι προκλήσεις Ελλάδας είναι προκλήσεις της ΕΕ και διαβεβαίωσε για πλήρη στήριξη Επιτροπής» είπε. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι έτοιμη η ευρωπαική επιτροπή να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε Ελλάδα και Frontex καθώς επίσης και σε επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό άμεσα.

Για την κακοκαιρία Elias

Σχετικά με την κακοκαιρία Elias o κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για κακοκαιρία Elias. Μένουμε στην πρώτη γραμμή μέχρι την αποκλιμάκωσή του για προστασία ζωών και περιουσιών». 

Στο σημείο όπως είπε «επιχειρούν 590 πυροσβέστες 198 οχήματα και δυνάμεις ΕΜΑΚ με λέμβους και άρματα. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απεγκλώβισαν 280 ανθρώπους και μέχρι χθες απόγευμα είχαν γίνει 170 αντλήσεις υδάτων. Πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στη μάχη για να επιχειρήσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται ελικόπτερα και μέσα του Λιμενικού καθώς επίσης και 639 αστυνομικοί μόνο σε Θεσσαλία, είπε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Διευκρίνησε πως δεν υπήρξε νεκρός ούτε αγνοούμενος στο τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν να εργάζονται. 

«Ήδη 35 εκ ευρώ αποζημιώσεις έχουν δοθεί για πλημμυροπαθείς και 1,7 εκ ευρώ για πυρκαγιές» είπε.

Για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για αξιολόγηση διοικήσεων φορέων δημοσίου

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης αφορούν πάνω από 500 φορείς και κινείται σε δύο άξονες. 

Για τα επιδόματα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκρπόσωπο, σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου άνοιξε το σύστημα για στεγαστικό επίδομα ακαδημαικό έτος 2022-2023. Συγκεκριμένα, από σήμερα έως 3 Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτό για όσους δεν υπέβαλλαν αίτηση σε αρχική προθεσμία.

Δημιουργία 17 μονάδων για εγκεφαλικά

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της Υγείας για τη δημιουργία 17 μονάδων για εγκεφαλικά ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους θανάτους ετησίως και νοσηλείες σε κέντρα αποκατάστασης.

«Η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Στόχος η ισότιμη πρόσβαση η μείωση χρόνου αναμονής σε χειρουργεία και ΤΕΠ».

Πηγή: skai.gr