Μάντζος: «Market pass, την ώρα που δεν τολμάς να πας στο σούπερ μάρκετ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για μείωση των έμμεσων φόρων και αύξηση των άμεσων φόρων για τα ισχυρά εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες

Tις επισημάνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για «ενδεχόμενη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού, όσον αφορά στη συσχέτιση των προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο καλάθι με τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα των σούπερ μάρκετ, καθώς και στην ενίσχυση που μπορεί να πάρουν μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ έναντι των μικρότερων σημείων πώλησης», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μιλώντας, στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μάντζος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές με ένα ανεπαρκές βοήθημα», το οποίο χαρακτήρισε «market pass, την ώρα που δεν τολμάς να πας στο σούπερ μάρκετ. Όλες οι τιμές είναι πολλές εκατοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με πέρυσι», εκτιμώντας πως το ζήτημα αφορά τόσο στη φορολογία όσο και στην αισχροκέρδεια.

Ως προς την αισχροκέρδεια, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι αυτή αντιμετωπίζεται «με ισχυρές ρυθμιστικές αρχές. Την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε πλήρη διάταξη και ετοιμότητα, και τη Διυπουργική Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.). Κάποια στιγμή πρέπει ο κ. Γεωργιάδης να μας δώσει πλήρη στοιχεία για το ποιοι είναι οι έλεγχοι που έχουν γίνει και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για μείωση των έμμεσων φόρων -ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα- όσο διαρκεί η κρίση, και αύξηση των άμεσων φόρων για τα ισχυρά εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες.

Ο κ. Μάτνζος ισχυρίστηκε πώς «όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση, ώστε οι πολίτες να παρακαλούν για επιδόματα καθημερινά, την ώρα που ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ κάνουν business και περιουσίες πάνω στα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος των πολιτών. Την ώρα που το Μαξίμου έχει εξελιχθεί σε μία κλειστή κάστα εξυπηρέτησης συμφερόντων με απευθείας αναθέσεις, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της ΕΑΑΔΗΣΥ».

Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «την υπόθεση του κ. Α. Πάτση τη βρήκαμε από τη Διαύγεια, που είναι νόμος ΠΑΣΟΚ. Θα ελεγχθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα, με νόμο ΠΑΣΟΚ. Το ασυμβίβαστο του βουλευτή με τις offshore εταιρείες είναι νόμος ΠΑΣΟΚ. Όπως νόμος ΠΑΣΟΚ είναι και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες και τα funds που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: skai.gr