ΚΑΙΡΟΣ

Μ. Γιαννάκου: «Η αντίδραση βρίσκεται στον πυρήνα της κυβέρνησης»

Θεσμικά έχουν επιτευχθεί όσα αναζητούσαμε για την Ευρώπη όμως λόγω κρίσης εμφανίζεται παντού το «ο σώζων εαυτώ σωθήτω» δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαδημητρίου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου.

Όπως είπε, στο εξωτερικό ξέρουν ότι η αντίδραση βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος. Πρόσθεσε ότι το ίδιο το υπουργικό φαίνεται ότι δεν είναι πεπεισμένο για ορισμένα πράγματα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το ελληνικό κράτος δε δουλεύει όπως θα έπρεπε. «Υπάρχει μία υπερπαραγωγή νόμων και τυπικά είμαστε εντάξει σε όσα έχουμε υποσχεθεί, αλλά οι αποφάσεις δεν ‘περπατούν’», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση για δημοψήφισμα. Τόνισε ότι όταν αυτό αφορά τα δημοσιονομικά, απαγορεύεται από το Σύνταγμα ενώ έφερε ως παράδειγμα το δημοψήφισμα στη Γαλλία λέγοντας ότι μετατράπηκε σε χιλιάδες ερωτηματικά.

Τέλος, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα ανοιχτή σε συζήτηση, η οποία όμως έπρεπε να είχε γίνει πριν υπογραφεί το μνημόνιο.
Πηγή: skai.gr