Για αβάσιμη εμπλοκή του στη δικογραφία της Novartis κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, προαναγγέλλοντας την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος μάλιστα με δήλωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά ότι συνομιλούσε με τον αντιπρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας Κωνσταντίνο Φρουζή, όπως φέρονται να καταγγέλλουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και προκειμένου να το αποδείξει ζητά την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

«Με εμφανίζουν αναίτια χρηματιζόμενο. Η περίπτωσή μου αποδεικνύει ότι δεν ευσταθούν οι μαρτυρίες. Δεν είχα αρμοδιότητα και σχέση με κανένα στέλεχος και ειδικά της Novartis. Υπηρέτησα με διαφάνεια και ηθική. Προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη να οδηγήσω στην τιμωρία όσους εμπλέκονται.

Υπάρχει ένα εξωπραγματικό στοιχείο ότι επικοινωνούσα με τον κ. Φρουζή. Να ανοίξουν τώρα οι αριθμοί και τα τηλέφωνα, Δεν είχαμε ούτε καν καλές σχέσεις. Συγκρουστήκαμε. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. Δεν είχα καμία επαφή και καμία συνάντηση. Όποτε ήρθαν συναντήθηκαν με συνεργάτες μου», είπε. 

Ο ίδιος ερωτηθείς γιατί είχε συγκρουστεί με τον κ. Φρουζή υποστηρίζει ότι αφορμή αποτέλεσε η απαίτηση των στελεχών της εταιρίας να λάβουν 46 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από τον ΦΠΑ.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr