ΚΑΙΡΟΣ

H Τρίπολη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα για διαβουλεύσεις

Παράλληλα, κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της Τρίπολης για εξηγήσεις ο Έλληνας επιτετραμμένος - Προσβολή για τον λιβυκό λαό η στάση του Νίκου Δένδια ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Ως προσβολή για τον λιβυκό λαό χαρακτηρίζει τη στάση του Νίκου Δένδια, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντίνούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Mohammed Hammude είπε ότι ως αντίδραση στη στάση του Δένδια, ο Επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και είπε ότι αποφασίστηκε, επίσης, να ανακληθεί ο επιτετραμμένος της Λιβύης στην Αθήνα για διαβουλεύσεις. «Η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι προσβολή για τον λιβυκό λαό»

Δηλώνοντας ότι αυτή η στάση του Έλληνα υπουργού αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα που θα γίνουν σχετικά, ο Hammude είπε ότι «Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τον Λιβυκό λαό και την κυβέρνηση».

Ο Hammude πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο του Δένδια πήγε στη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος δίνει έκταση στο ζήτημα, μιλώντας για σκάνδαλο που προκάλεσε ο κ.Δένδιας. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, η YENI SAFAK, μιλά για «Διπλωματικό σκάνδαλο στη Λιβύη προκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Δένδιας: Πολύ σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Τρίπολης» και στο ρεπορτάζ της αναφέρει: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έβαλε την υπογραφή του σε ένα τεράστιο διπλωματικό αίσχος στη Λιβύη. Ο Δένδιας, τον οποίο ήρθε να συναντήσει η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Ναζλά Μανγκούς, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και πήγε στη Βεγγάζη, τη λεγόμενη πρωτεύουσα του πραξικοπηματία Χαφτάρ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, από την άλλη, αντέδρασε στο σκάνδαλο λέγοντας: «Θα λάβουμε τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα που προστατεύουν το κύρος και την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης».

Πηγή: skai.gr