Κυρ. Μητσοτάκης: Στην τοξικότητα των τελευταίων εβδομάδων, απαντάμε με έργα που αφορούν όλους τους πολίτες

«Σήμερα, που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός» ανέφερε ο πρωθυπουργός από την Άμφισσα.

«Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων, η κυβέρνησή μας θέλει πάντα να απαντά με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στο δημαρχείο Δωρίδος στην Άμφισσα.

«Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι και το μήνυμα της σημερινής μέρας. Γιατί το Πολυτεχνείο ήταν τελικά μία γιορτή ενότητας. Ενωμένη η νεολαία μας τότε, μακριά από τις όποιες κομματικές ή πολιτικές προτιμήσεις, αγωνίστηκε για Δημοκρατία και Ελευθερία», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Σήμερα, που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός. Και προσωπικά θα αγωνίζομαι πάντα να στρέφω την προσοχή μου και την προσοχή της κυβέρνησης, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Σήμερα που μιλάμε κατατίθεται στη Βουλή ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο αφορά συνταξιοδοτικά ζητήματα. Λύνονται κάποιες χρόνιες εκκρεμότητες από το παρελθόν, ζητήματα παραγραφής χρεών, γονική άδεια για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά νομοθετείται και το επίδομα στήριξης, το οποίο θα δώσουμε στους συμπολίτες μας τον Δεκέμβριο, 250 ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν -στον βαθμό που αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός- οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας τις επιπτώσεις από την παγκόσμια έκρηξη των τιμών, αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Εδώ και τρεις εβδομάδες τρέχει η δράση του "Καλαθιού του Νοικοκυριού". Λοιδορήθηκε από πολλούς. Είπαμε όμως όχι, θα το παλέψουμε και θα κοιτάξουμε να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να παρέμβουμε στην αγορά, ώστε να δρομολογήσουμε αυτόν τον ανταγωνισμό μεταξύ των σούπερ μάρκετ, να εξασφαλίσουμε ότι οι τιμές σε ένα βασικό καλάθι προϊόντων, που χρειάζονται τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, θα βαίνουν μειούμενες και αυτό γίνεται, σήμερα που μιλάμε. Αυτά είναι τα σημαντικά, αυτά ενδιαφέρουν τους πολίτες».

«Και αν μου επιτρέπεται και μία παρατήρηση: Αυτά θα κρίνουν και την εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα γίνει το 2023. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας να αγωνιζόμαστε, αφενός να είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αφετέρου να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και κρίσεις που μας έρχονται απ' έξω. Καμία από τις κρίσεις που η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια δεν την προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι. Μετατρέπουμε, όμως, τις κρίσεις σε ευκαιρίες, στεκόμαστε κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, η πολιτική μας έχει ένα έντονο κοινωνικό πρόσημο. Αποφύγαμε τα οριζόντια μέτρα, ακριβώς γιατί κρίναμε ότι έπρεπε τους πόρους τους οποίους μάς προσφέρει η υψηλή ανάπτυξη να τους διαθέσουμε στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και σε αυτήν τη γραμμή θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr