Κλείσιμο

Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει την προπαγάνδα και τους μύθους για την ακρίβεια

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους, και ιδίως για τους οικονομικά αδύναμους, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «προείδε το πρόβλημα και ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεδιπλώνει ένα σχέδιο που παρόλο που δεν εξαφανίζει το πρόβλημα, το απαλύνει».

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε πρωτοβουλίες και αγωνίζεται για δομικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πέτυχε ρητή αναφορά στα συμπεράσματα του προηγουμένου συμβουλίου και προφανώς θα επανέλθει στο επόμενο συμβούλιο» είπε ο κ. Οικονόμου.

Η κρίση αφορά όλα τα νοικοκυριά, κυρίως τα ευάλωτα, και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της, γι αυτό απαιτείται μια ευρωπαίκή απάντηση. Είναι αυταπόδεικτες οι κερδοσοπικές τάσεις και γι' αυτό χρειάζονται παρεμβάσεις ώστε να επανάλεθουν σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η ώρα για την πολιτική παρέμβαση είναι τώρα» είπε και συμπλήρωσε ότι και σε εθνικό επίπεδο έχουν ληφθεί μέτρα που ξεπερνούν τα 3,7 δισ. ευρώ ευρώ για την ανακούφιση των πολιτών.

Σκληρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προπαγάνδα και αρέσκεται να δημιουργεί μύθους, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι ένας από τους μύθος της Κουμουνδούρου είναι ότι η κυβέρνηση ανέχεται την αισχροκέρδεια.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Οικονόμου είπε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ότι οι κρίσεις σε ενέργεια και αγαθά είναι παγκόσμιες και εισαγόμενες.

Είτε γιατί έχουν έλλειμμα γνώσης και κατανόησης της πραγματικότητας είτε λόγω μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Πέρα από τον παραλογισμό, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που έχει καταγγείλει την αισχροκέρδεια. Η κυβέρνησή μας έχει θεσπίσει κόφτη κερδών. Η ΔΕΗ έχει μέχρι σήμερα επιδοτήσει τους καταναλωτές με πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλος μύθος της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ευρωπαϊκές χώρες την ακρίβεια. Είναι υποκριτικό να διατυπώνεται πρόταση μείωσης φόρων από εκείνους που επέβαλλαν 29 φόρους.

Η χώρα και η κοινωνία υπέστησαν τεράστια πλήγματα κατά τη διάρκεια της 10ετούς κρίσης. Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι αρέσκεται να μεγεθύνει και να εντείνει κρίσεις αντί να τις αποσβένει. Θέλει να φέρει ξανά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες 2015. Υποτάσσει το εθνικό συμφέρον στο κομματικό του όφελος». Κρίσιμη ειδοποιός διαφορά ότι ο λαός έχει γνώση από το τι σημαίνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση επί τρία σχεδόν χρόνια αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες κρίσεις. Αλλάξαμε σελίδα και δεν μας αξίζει να αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω» σημείωσε.

Επανέλαβε ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης στην προσπάθεια ανοικοδόμησης που πρέπει να κάνει η Ουκρανία.

  • Καταβάλλονται προσπάθειες για να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν η πλατφόρμα για την ενίσχυση στα καύσιμα, το αργόμερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες 
  • δεν έχουμε να σχολιάσουμε για τους ρωσικούς S-400 στην Τουρκία, μας ενδιαφέρει η δική μας θωράκιση και δική μας εξωτερική πολιτική. Οι δημοσιογραφικές πληφορορίες δεν επιβεβαιώνονται από τη δική μας πλευρά.
  • αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό να παρέμβουμε για τους αμάχους στην Μαριούπολη, είμαστε σε επαφή με όλες τις πλευρές
  • η κατάσταση θα οδηγηθεί στην Δικαισούνη όπως φαίνεται, δεν είναι μέλος της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για το θέμα που έχει ανακύψει με τον κ. Πατούλη.
  • Για το ΕΣΥ: Η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ και ο βασικός προγραμματισμός είναι η αναβάθμισή του. Βασικός πυλώνας οι γιατροί να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πιο συγκεκριμένα μέτρα.
  • για πιστοποιητικό εμβολιασμού: θα περιμένουμε εισηγήσεις ειδικών και θα τοποθετηθούμε - για 4η δόση: είναι θέμα αμιγώς επιστημονικό, θα δούμε τις οδηγίες
  • οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4εταίας και την κυβέρνηση δεν την απασχολεί η αλλαγή του εκλογικού νόμου
  • Για Βασίλη Δημάκη: προκάλεσε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε. Είπε ότι αν δεν εντοπιστεί για να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται, αυτό θα είναι ένας βαρύτατος παραδειγματισμός για τους βασανιστές του. Επικίνδυνοι ακροβατισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου.
  • Καμία συμφωνία μεταξύ Τουρκίας - Ισραήλ - Ελλάδας. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, για τις οποίες θα ενημερωθείτε αναλυτικά.
Πηγή: skai.gr