Οικονόμου για σεισμό στην Τουρκία: Στέλνουμε C-130, EMAK, ΕΚΑΒ και τον Λέκκα, ακόμη και εντός της ημέρας

Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Αντισεισμικής Προστασίας, ο κ. Λέκκας, προκειμένου εκεί στο πεδίο να συνδράμουμε στη διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής, είπε ο κ.Οικονόμου

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για αποστολή βοήθειας στην Τουρκία ακόμη και εντός της ημέρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου  μετά τους φονικούς σεισμούς που πλήττουν τη γειτονική χώρα.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Οικονόμου είπε: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους δύο λαούς από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία. Τη θλίψη και τη συμπαράστασή του έχει εκφράσει ήδη δημόσια και ο Πρωθυπουργός. 

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των δύο κρατών και των δύο λαών, αποστέλλοντας άμεσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής. 

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία μέσα από επιχειρησιακά και διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας. 

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά.  

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ίσως και εντός της ημέρας να αναχωρήσει από την Αθήνα C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ, με προσωπικό του ΕΚΑΒ, με ανθρωπιστικό και υγειονομικό υλικό.

Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Αντισεισμικής Προστασίας ο κ. Λέκκας, προκειμένου εκεί στο πεδίο να συνδράμουμε στη διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» είπε ο κ Οικονομου.

Πηγή: skai.gr