Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η ιστορία εργαλειοποιείται ως πολιορκητικός κριός με στόχο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

Θα προχωρήσουμε σε καθολική απαγόρευσης της εμπορίας των παράνομων λογισμικών στην Ελλαδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ιστορία των παρακολουθήσεων εργαλειοποιείται με στόχο την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι «η εφημερίδα Documento παρουσίασε κάποιους ισχυρισμούς περί παρακολούθησης πολιτικών και μη, χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση.

Απουσιάζουν τα στοιχεία, αλλά το δημοσίευμα θα διερευνηθεί από τις Αρχές.

Έτσι πρέπει να γίνει, για να μην μείνει καμία υποψία. Αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε επίπεδο και να διωχθούν απηνώς όσοι εμπλέκονται.

Το ίδιο θα συμβεί κι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί.

Για τις αμφιβολίες που έχουμε, τοποθετηθήκαμε γραπτώς. Χρειάζεται όμως να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα. 

Γνωστοί κύκλοι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία που αποδίδουν τη χρήση κακόβουλων λογισμικών στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει το οποιοδήποτε τεκμήριο, επικαλούνται πηγές και μετά διέθεσαν τα στοιχεία σε όσους τα δημοσιοποίησαν.

Η χειρότερη εκδοχή όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα, αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε, όχι υποκύπτοντας σε απειλές, αλλά με αυτοπεποίθηση και με την αποστομωτική απάντηση που δίνει η αλήθεια.

Τα λογισμικά αυτά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη δριμεία αντίδραση στο φαινόμενο αυτό, θα προχωρήσουμε σε καθολική απαγόρευσης της εμπορίας των παράνομων λογισμικών στην Ελλάδα, που θα είναι η πρώτη χώρα που θα ισχύσει αυτό.

Η ιστορία αφήνει άλλα ζητήματα ανοικτά, αυτοί που συγκέντρωσαν υλικό φαίνεται ότι το διακινούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις

Η ιστορία εργαλειοποιείται ως πολιορκητικός κριός.Η στόχευση είναι σαφής, είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που έχουν διαμορφώσει σε πρωτοφανείς συνθήκες, συνθήκες σταθερότητας για την Ελλάδα.

Το 2ο συμπέρασμα: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα περιμέναμε να μην φτάσει στο έσχατο σημείο ευτέλειας, καθώς υιοθέτησε τους ισχυρισμούς ασμένως. Είναι ένα τραγικό θεσμικό ατόπημα, είχε προαναγγείλει το δημοσίευμα, ο Τσίπρας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών. με το να υιοθετεί δημοσιεύματα και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις, αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες αποσταθεροποίησης

Ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να ρίξει νερό στο μύλο όσων αμφισβητούν τη δημοκρατική λειτουργία. Δείχνει σπουδή να γίνει βασιλικότερος του κ. Βαξεβάνη.

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προβλέψιμη, παρωχημένη και αναποτελεσματική, προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

  • Για δηλώσεις Βρέντζου: Δεν ισχύουν όσα είπε, για την ποδοσφαιρική διάσταση δεν μπορώ εγώ να σχολιάσω.
  • Σας προβληματίζει ενδεχόμενο διαρροών μέσα από την ΕΥΠ: «Αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Αν παρακολουθούνται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση, θεσμικά, γιατί αυτή είναι πάντα η αντίδρασή μας για να βρεθεί άκρη και λύση. Και θα επιδιώξουμε να βρεθεί μέχρι τέλους».
  • Επίσπευση εκλογών; «Περιγράφω μια επιχείρηση τοξικότητας και ανωμαλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην πραγματοποιηθεί. Επικεντρώνουμε στα σοβαρά και γι' αυτό οι πολίτες μας εμπιστεύονται. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 στο τέλος της 4ετίας.
  • Φαιδρό σενάριο ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί όλους αυτούς τους πολιτικούς και συζύγους τους.
  • Παράταιρο να υφίσταται κριτική στο θεσμικά κατοχυρωμένο απόρρητο στις παρακολουθήσεις. Η κυβέρνηση στέκεται σε αυτά που λέει ο νόμος για το απόρρητο. Αν ευσταθεί το δημοσίευμα είναι πολύ σοβαρό, αν υπάρχουν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, που μπλέκουν θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικής σταθερότητας. Ωστόσο, κάποιοι περιχαρακώνονται γύρω από το δημοσιογραφικό απόρρητο. Το ένα απόρρητο μπορεί να γίνει φέιγ βολάν, από την άλλη το «μου είπαν δύο πηγές» είναι έτσι και αυτό το απόρρητο είναι ιερό.
  • Από ποια κέντρα επιχειρείται αποσταθεροποίηση; «Νομίζω δια της λογικής σκέψης μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, ποια χώρα θα είχε όφελος να αποσταθεροποιηθούμε. Μέσα σε μια διεθνή καταιγίδα η κυβέρνηση πέτυχε να κρατήσει την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή».

Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα για το Καλάθι του Νοικοκυριού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει κάθε προσπάθεια, για να μειωθεί το βάρος της ακρίβειας.

«Συνεχώς επινοούμε νέα σχήματα στήριξης» είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός είναι το σοβαρότερο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο.

Το μέτρο υπόκειται σε βελτιώσεις, όπως η ευκρινέστερη σήμανση στα προϊόντα, συνέχισε ο κ. Οικονομου τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Παράλληλα, υπενθύμισε όλα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την στήριξη της κοινωνίας, όπως και για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας που επιδεινώνει την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Πηγή: skai.gr