Οικονόμου για Κολωνό: «Κατάντια» οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την χυδαιότητα πάνω σε αυτή την τραγωδία. Μια λέξη μόνο ταιριάζει σε αυτό: Κατάντια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για ελάφρυνση των καταναλωτών αναφέρθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση διακρίνοντας έγκαιρα το πρόβλημα των διεθνών ενεργειακών ανατιμήσεων έχει αναπτύξει σειρά δράσεων για την ελάφρυνση των καταναλωτών και τη στήριξη των πιο αδύναμων. Συνολικά οι δράσεις αυτές για το 2022 φθάνουν τα 13 δισεκ. ευρώ» ανέφερε. 

Για καλάθι νοικοκυράς: «Είναι ένα εργαλείο – ανάμεσα στα άλλα – για να μετριάσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων στη ζωή των ανθρώπων». 

Για Κολωνό: «Η ελληνική αστυνομία κάνει το καθήκον της, η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για την τύχη και την ζωή αυτού του κοριτσιού και των υπόλοιπων παιδιών. 

Σχετικά με πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση και τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκάλυψη, αν δεν δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκόμενων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την χυδαιότητα πάνω σε αυτή την τραγωδία. Μια λέξη μόνο ταιριάζει σε αυτό: Κατάντια» δήλωσε ο κος Οικονόμου.

Για τις αυξήσεις στους συνταξιούχους: «Ενας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη, συνολικά από τη στήριξη ενώ αρκετοί θα πάρουν και μεγαλύτερα ποσά».

Οι  αυξήσεις προκύπτουν από τις ακόλουθες παρεμβάσεις: από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων από τις αρχές του 2023, που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 7%, από την οριζόντια κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 250 ευρώ στα τέλη του χρόνου και από την καταβολή της 4ης ετήσιας δόσης που προβλέπεται στον ν. Βρούτση για συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση πριν τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΦΚΑ αύξηση της τάξεως του 7% θα δουν 1.682.116 συνταξιούχοι. Από αυτούς το 80 με 85% θα δει ακέραια την αύξηση του ποσοστού του 7% ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 6,5%.

Συνολικά 1.194.806 συνταξιούχοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ. 222.570 θα λάβουν την τέταρτη ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση και 841.717 συνταξιούχοι θα δουν κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
 

Για το νομοσχέδιο Μενέντεζ: «Μόνο η αντιπολίτευση και τα τουρκικά μέσα έχουν αυτή την αντίληψη. Είναι σε εξέλιξη, είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει αρκετά. Εμείς έχουμε αξιοποιήσει πάρα πολύ καλά τον χρόνο».

Πηγή: skai.gr