Κλείσιμο

Οικονόμου: Ομιλία Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο στις 5 Ιουλίου

Αναφορικά με την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με ικανοποίηση την πλήρη κατανόηση των συμμάχων σε αυτά που συνιστούν το αυτονόητο. «Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο» υπογράμμισε.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα πέρασε από την 19η θέση στην 1η όσον αφορά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Καλάματα, όπου παρευρίσκεται στο συνέδριο για το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι αύριο, Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστροφή μέρους των αυξήσεων στο ρεύμα. Το πρόγραμμα αφορά σε λογαριασμούς που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 20221 ώς και 31 Μαΐου 2022.

Οι επιστροφές θα φτάνουν έως και τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο.

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στο Στρασβούργο στις 5 Ιουλίου.

  • Για καταγγελίες για push back: Ασκούμε μια μεταναστευτική πολτική που σέβεται τους διεθνείς κανόνες, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, φυλάμε σωστά τα σύνορά μας, διασώζουμε ζωές, συμπεριφερόμαστε με αξιοπρέπεια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δεν θα επιστρέψουμε στις χαοτικές συνθήκες του παρελθόντος.
  • Αγροτικές επιδοτήσεις πρωθυπουργού: Έχουμε απαντήσει πλήρως και αναλυτικά. Όλοι έχουν αντιληφθεί ποιος είναι ο λογος που συντηρείται το θέμα στην επικαιρότητα. Ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι Έλληνες.
  • Τουρκία: Εκπέμπουμε σαφή μηνύματα, δεν θα ενισχύουμε την ένταση στην περιοχή. Επικοινωνούμε τις θέσεις μας που βρίσκουν μεγάλη απήχηση, είμαστε ανυποχώρητοι σε θέματα κυριαρχίας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τους συμμάχους στο πλευρό μας. Έχουμε και την αποτρεπτική ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή.
  • Πανδημία: Παρακολουθούμε την εξέλιξη, δεν υπάρχει κάτι που να αλλάξει την στρατηγική μας.
  • Συνάντηση στο Βερολίνο με Καλίν: Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ικανοποίηση την πλήρη κατανόηση των συμμάχων σε αυτά που συνιστούν το αυτονόητο. Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο.
  • Είμαστε ανοιχτοί στη διαδικασία διαλόγου με την Τουρκία, έχουμε θέσει και τα θέματα του διαλόγου.
  • Για επέτειο υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών: Ό,τι είχαμε πει τότε ισχύει και σήμερα. 
Πηγή: skai.gr