Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός ανέδειξε στις ΗΠΑ μια Ελλάδα αυτοπεποίθησης, σταθερότητας και ασφάλειας

Την ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός ανέδειξε στις ΗΠΑ μια Ελλάδα αυτοπεποίθησης, σταθερότητας και ασφάλειας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση διεθνών προβλημάτων, έδειξε πόσο η Δύση χρειάζεται την Ελλάδα ως γενέτειρα της Δημοκρατίας και θεματοφύλακα αξιών.

Έκανε σαφές, πρόσθεσε, πως ο ελληνισμός είναι μια πολιτισμική υπερδύναμη χιλιετιών χωρίς να πέσει στην παγίδα μιας νοσηρής προγονολατρίας, αλλά ανέδειξε την επικαιρότητα του εθνικού πνεύματος. Είπε επίσης πως κατέδειξε ότι ηγείται μιας χώρας που δεν ετεροπροσδιορίζεται.

Δεν συμπεριφέρθηκε, είπε, σαν τον μαθητή που τρέχει στον δάσκαλο για να παραπονεθεί για τον διπλανό του, αλλά ανέδειξε μια Ελλάδα αυτοπεποίθησης , σταθερότητας και ασφάλειας.

Είπε ακόμη ότι το κλίμα στον Λευκό Οίκο ήταν πολύ θερμό.

  • Μίζερη μικρόψυχη αντίδραση της αντιπολίτευσης, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας του ταξιδιού. Καλούμε όσους αντιδρούν να μας πουν πώς θα αντιδρούσαν αν στην θέση του Κ.Μητσοτάκη ήταν ο Ερντογάν. Η Ελλάδα είναι χώρα που βασίζει την πολιτική της στο Διεθνές Δίκαιο.
  • Ανάξιες σχολιασμού οι αντιδράσεις, όπως του Πάνου Σκουρλέτη. Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε όποιο αίτημα για ενημέρωση σε κόμματα και αρχηγούς.
  • Δεν ετεροπροσδιορίζεται η χώρα. Έχουμε τράστιο πολιτικό βάρος σχεδιάζουμε μόνοι την πολιτική μας, με τρόπο που να είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Θέσεις που βάζουν εμπόδια στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν τις ακουν ευχάριστα οι σύμμαχοί μας.
  • Ο κ. Μητσοάκης έθεσε όλα τα ζητηματα στις σχέσεις με Τουρκία, προκλήσεις, Κυπριακό, υπερπτήσεις. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα και στην συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν που διήρκεσε μιάμιση ώρα.
  • Κλίμα αμηχανίας στην τουρκική ηγεσία, με βάση τα όσα πέτυχε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ. Οι ελληνικές θέσεις συνάντησαν πλήρη κατανόηση αμερικανικής πλευράς.
  • Για F35 θα ξεκινήσει η διαδικασία με διαπραγμάτευση όρων απόκτησης. Θα τα πάρουμε στο τέλος του 2028 με τους καλύτερους δυνατούς όρους
  • Novartis: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις, θα διεκδικήσουμε με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αυτά που η χώρα δικαιούται.
  • Είμαστε ένας αξιόπιστος σύμμαχος, παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, η χώρα έχει επιστρέψει δυναμικά στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.
Πηγή: skai.gr