Σκέρτσος: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου οι Φερχάτ και Ζεϊμπέκ

Σε δέκα «θετικά αποτελέσματα των πολιτικών της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες» αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ

Νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στη φορολογία εξαπέλυσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, 'Ακης Σκέρτσος.

«Ζητούμε την κοστολόγηση των εμφανώς πανάκριβων προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και επέμεινε ότι τα δύο αυτά κόμματα οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τα ποια μέτρα θα λάβουν, ποιους φόρους θα επιβάλλουν σε ποιους και για πόσο χρόνο, ώστε να υλοποιήσουν τη δέσμευση τους για μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση, αλλά και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Ο κ. Σκέρτσος προειδοποίησε πως δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε συνταγές του παρελθόντος και τόνισε μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, που μπορεί να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τη χώρα στην πρόοδο χωρίς επιπρόσθετους φόρους, αλλά με σημαντικές ελαφρύνσεις. Ερωτηθείς για την απάντηση του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη για την κοστολόγηση του «γαλάζιου» προγράμματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «η αντιπολίτευση έρχεται με καθυστέρηση μίας κάλπης να επιβεβαιώσει αυτό που λέγαμε από την αρχή. Εφ όσον ήλθαν στα λόγια μας λοιπόν ας υποβάλλουν τα προγράμματα τους για κοστολόγηση και να μην κρούουν ανοιχτές θύρες, πρώτος εγώ έχω προτείνει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων από συγκεκριμένο φορέα».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατήγορησε εκ νέου και μάλιστα με δριμύτητα ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει. Ο κ. Σκέρτσος απήντησε και αναφορικά με την δρομολογούμενη νέα τηλεμαχία ανάμεσα στους αρχηγούς των 5 κοινοβουλευτικών κομμάτων σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται παγίως υπέρ του διαλόγου.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσο 

Συνεχίζοντας, ο κ.Σκέρτσος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση επιμένει στη λογική της αναδιανομής φτώχειας: Αγαπούν τα αυγά και τις ομελέτες, αλλά θέλουν να διώξουν τις... κότες, είπε χαρακτηριστικά. Προτείνουν, είπε, φορολογικό μοντέλο που μας καθηλώνει. Πρέπει να γίνουμε μια οικονομία που εξάγει, παράγει, αλλά και καταναλώνει με καλύτερους μισθούς. Πρώτο βήμα δικαιοσύνης μετά τη χρεοκοπία είναι η ανάπτυξη, είπε. 

-Οι μόνιμες μειώσεις φόρων χρειάζονται και δημοσιονομικά αντίμετρα, θα πρέπει να μας πουν από πού θα βρουν τα χρήματα, είπε ο κ.Σκέρτσος αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ενα κύμα φόρων στην επιχειρηματικότητα θα ανακόψει την ανάπτυξη. Μακροχρόνια αποεπένδυση, παραοικονομία, υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί είναι οι ασθένειες της ελληνικής οικονομίας. Μια χώρα που αιφνιδιάζει τις επιχειρήσεις δεν αποτελεί χώρα πρώτης επιλογής. Η υψηλή φορολογία έχει αποτέλεσμα τη διεύρυνση της φοροδιαφυγής. Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Συνεχή και βιώσιμη αύξηση του ΑΕΠ, μείωση της ανεργίας, αύξηση μισθών και θεραπεία κοινωνικών ανισοτήτων εγγυάται το πρόγραμμα της ΝΔ.

Η ΝΔ κατέθεσε χθες υπόμνημα στον Αρειο Πάγο κατά του συνδυασμού με τον Κασιδιάρη. Η ΝΔ πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων για να μην μπουν στη βουλή με τον μανδύα δημοκρατικού κόμματος. Η αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Δημοκρατίας είναι ανύπαρκτη. Αντίστοιχη στάση τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και για τη μειονότητα της Θράκης. Το αυτονόητο θα ήταν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσουν όσα καταγγείλαμε. Η σιωπή σημαίνει ενοχή. Θα τα συζητήσουμε στο debate. Θα παρουσιάσουμε το όραμά μας. Δεν έχουμε σήμερα κυβέρνηση εξαιτίας της τρικλοποδιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σημαντική η κάλπη της 25ης Ιουνίου. Η χαλαρή ψήφος αυξάνει τον πύχη της αυτοδυναμίας. Καλούμε όσους μας ψήφισαν και όσους δεν το έκαναν να συνταχθούν μαζί μας στις 25 Ιουνίου.

Θα παρουσιάσουμε δέκα θετικά αποτελέσματα των πολιτικών μας τις τελευταίες ημέρες:

Πληθωρισμός: Αποκλιμακώθηκε στο 4,1%, η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Ανεργία- κατάρτιση ανέργων: Επεσε στο 11,2%, αυξήθηκαν κατά 65.128 άτομα οι απασχολούμενοι.

Στελέχωση σχολείων: 3.449 νέοι μόνιμοι διορισμοί. 

Κοινωνική στέγη: 33.474 αιτήσεις στις τράπεζες για απόκτηση κατοικίας από νέους, δόθηκε προέγκριση σε πάνω από 13.000 αιτήσεις, ήδη εγκρίθηκαν 3.185 δάνεια. 

Ψηφιακή αναβάθμιση: Ψηφιακά τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ

Δημόσια υγεία: προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για αναβάθμιση ΤΕΠ οκτώ νοσοκομείων και 22 κέντρων υγείας

Υποδομές: Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος για τη συντήρηση και λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης

Πάταξη ανομίας: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις με παρανομίες στη Μύκονο, εφαρμόσθηκαν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Θωράκιση από πυρκαγιές: Διπλασιάσθηκε ο εναέριος στόλος καθώς η ΕΕ δέχθηκε το ελληνικό αίτηση.

Αμυντική θωράκιση της χώρας: Εγκρίθηκε η αγορά των f-35 από τις ΗΠΑ. 

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν με σκληρή δουλειά που πρέπει να συνεχισθεί. Η χώρα χρειάζεται άλλη μια 4ετία της ΝΔ. Ψηφίζουμε για κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου και όχι για αντιπολίτευση. 

Πηγή: skai.gr