ΚΑΙΡΟΣ

Λεβέντης σε Παυλόπουλο: Αναπέμψτε το νόμο για την ταυτότητα φύλου

Την αναπομπή του νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά «κινδυνεύει η χώρα να συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».

Στην επιστολή του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Λεβέντης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο δεν συζητήθηκε διεξοδικά πριν την ψήφισή του, ότι με τη συζήτηση στην Ολομέλεια εμφανίστηκε η Εκκλησία ως φανατική κι ότι η χώρα μας δεν πρέπει να αντιγράφει ξένα ήθη από την Ευρώπη.

«Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης και καταλήγει:

«Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:



Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά