ΚΑΙΡΟΣ

Λεβέντης: Δεν θα πέσουμε στην πρώτη μάχη, θα ξεπεράσουμε το 3% στις εκλογές

Την αισιoδοξία του για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουλίου εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα του θα περάσει το 3% και θα μπει στη βουλή.

Παρόλο που αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, δήλωσε ότι δεν θα πάνε χαμένοι οι αγώνες που έχει κάνει εδώ και 40 χρόνια και ότι δεν θα πέσει στην πρώτη μάχη γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται.

Υποστήριξε ότι το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οφείλεται στην πίεση που δέχθηκε η Ένωση Κεντρώων από τον διπολισμό. Είπε επίσης ότι το κόμμα του δεν είχε την παρουσία που πρέπει και η οποία προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο, με αποτέλεσμα να μη φθάσει το μήνυμά τους σε όλη τη χώρα.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη διαδικασία αυτή και να μη δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σεβαστεί τους θεσμούς και τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει τους δικαστικούς λειτουργούς προσβάλλει τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Αναφερόμενος στην παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και άλλων ανωτάτων αξιωματικών σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για απαράδεκτο γεγονός καθώς όπως είπε οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας δεν πρέπει να συμμετέχουν σε κομματικές εκδηλώσεις.
Πηγή: skai.gr