Λάβρος ο Λαφαζάνης: Τα σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με την Χρυσή Αυγή

Νέα πυρά δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον άλλοτε σύντροφό του στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για τις συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα στις ποινές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Σε άρθρο του με τίτλο: «Τα σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με την Χρυσή Αυγή», ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι οι δηλώσεις Κοντονή συνιστούν μέγα στίγμα για τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, «ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρεται και σε σχετικές δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου λέγοντας ότι ενισχύουν αδιαμφισβήτητα την πειστικότητα των κατηγοριών Κοντονή, «παρά την άνωθεν “καθοδηγούμενη” διόρθωση των δηλώσεών του».

«Δυστυχώς οι μακιαβελικές πολιτικές, οι τακτικίστικες κωλοτούμπες και οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και διεργασίες, των οποίων βασικός αρχιτέκτοντας είναι ο Αλ.Τσίπρας, αποτέλεσαν για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, όχι περιστασιακές επιλογές αλλά στρατηγική η οποία βυθίστηκε στο DNA του. Και αυτό έχει κοστίσει θανάσιμα στο πιο σημαντικό για μια πολιτική παράταξη: την αξιοπιστία της», τονίζει.

Χαριστική βολή: Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «χαριστική βολή» την εκτίμηση του Σταύρου Κοντονή ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Τονίζει ότι είναι ειρωνία πως αυτές οι σωστές διαπιστώσεις γίνονται από τον κ. Κοντονή, «δηλαδή από ένα στέλεχος που βοήθησε σημαντικά το να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό του κατάντημα».

«Σπάνια ένα κεντρικό στέλεχος και πρώην υπουργός ενός κόμματος υπογράφει με τόση κατηγορηματικότητα και σαφήνεια την χειρότερη μομφή που μπορεί να αποδοθεί σε ένα κόμμα και η οποία προεξοφλεί το πολιτικό του τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκαλεί τέλος, ότι ο κ. Λαφαζάνης, που παραιτήθηκε πριν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επέλεξε να αρθρογραφήσει σχετικά στην ιστοσελίδα liberal και όχι στο iskra που απηχεί παραδοσιακά τις θέσεις του.

Πηγή: skai.gr