Κυβερνητικές πηγές για οπαδική βία: Μιλάμε λίγο και προχωράμε σε πράξεις - Ανακοινώσεις από Οικονόμου

Κανείς δεν αμφισβητεί την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να φτάσει μέχρι τέλος απέναντι στην οπαδική βία, σημείωναν πριν από λίγο κυβερνητικές πηγές, στην βαριά σκιά της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκτη, πραγματοποίηθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη για τη βία στον αθλητισμό.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγη ώρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός μετά την στυγνή δολοφονία του άτυχου νεαρού. Χθες ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος.

Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Για τη δολοφονία έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα, εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων το ένα αφορά τον νεαρό που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Αυτή την ώρα απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο 23χρονος συλληφθείς, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από συγκεντρωμένο κόσμο μόλις έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr