Τετ α τετ 40 λεπτών μεταξύ Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του είχε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες- Συναντήθηκε και με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας είχε νωρίτερα το απόγευμα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.  Η συνάντησή τους κράτησε περίπου σαράντα λεπτά και ήταν η πρώτη μετά την κλιμάκωση των ρητορικών απειλών της Άγκυρας προς την Ελλάδα.

Παναγιωτόπουλος και Λ.Όστιν συζήτησαν για τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας

Tη «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας» συζήτησαν ο Υπουργός 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Όστιν, σύμφωνα με τουίτ του δεύτερου.

Ειδικότερα, ο κ. Λόιντ σημείωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».

Σημειώνεται ότι ο κ.Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών.

Η συνάντηση διήρκησε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη.

Στόλτενμπεργκ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καταδίκασε κάθε αναθεωρητισμό που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Όσον αφορά πιθανή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού και του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόθεση από την τουρκική πλευρά, ωστόσο η ελληνική πλευρά ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει.

Πηγή: skai.gr