Κλείσιμο

Κρίση μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για τα ψηφοδέλτια. Απειλή αποχώρησης

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Πέμπτης (13/12) της επιτροπής των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής, καθώς αποχώρησαν στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ έγινε προκειμένου να διαβουλευτούν για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Η κρίση προέκυψε όταν όπως αναφέρουν πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου, υπήρξε ο «αποκλεισμός», του μέλους της ΔΗΜΑΡ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Μέγα από το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τριεδρικές περιφέρεις όπως είναι αυτή της Άρτας, το τρίτο κόμμα έχει πολλές πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να μην ανακοινωθεί την Κυριακή το ψηφοδέλτιο της Άρτας αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ειπώθηκε μάλιστα ότι η απόφαση για τον κ. Μέγα δεν αλλάζει.
Μετά από αυτό ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης ανέφερε ότι «υπάρχει πρόταση στο τραπέζι από μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας για απόσυρση των υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής» και τα στελέχη του κόμματος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ οι γραμματείς του ΚΙΝΑΛ Μανόλης Χριστοδουλάκης και της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης, είχαν και νέες διαβουλεύσεις, χωρίς όμως να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Από τη ΔΗΜΑΡ πάντως επιμένουν ότι δεν πρέπει να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Άρτας και άλλων νομών όπου υπάρχουν διαφωνίες αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση. Σε περίπτωση όμως που ανακοινωθεί και σ’αυτό δεν βρίσκεται το στέλεχός τους, ο Χρήστος Μέγας, τότε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συζητηθεί η απόσυρση των υποψηφιοτήτων.

Πάντως, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στο Κίνημα Αλλαγής, είναι έντονες οι πιέσεις από τη ΔΗΜΑΡ προς το ΠΑΣΟΚ, να υπάρχει εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή.

Ο ανταγωνισμός στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής θα είναι σκληρός και ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουρη η εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ στη βουλή, είναι να υπάρχει υποψήφιος βουλευτής στο Επικρατείας και στην πρώτη θέση, όπως δηλαδή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ή σε τριεδρικές περιφέρειες, όπως αυτή της Άρτας.

Αν το ΠΑΣΟΚ εμμείνει στην άποψη να μην συμπεριληφθούν οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑ στα ψηφοδέλτια, η κρίση θα αναζωπυρωθεί, μάλιστα σήμερα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κρίσιμη η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, όπου θα αποφασιστεί ποιες θα είναι η στάση της Αγ. Κωνσταντίνου σε όλα τα ενδεχόμενα.
Πηγή: skai.gr