Κλείσιμο

Κουτσούμπας σε σύσκεψη μαζικών φορέων στην Πετρούπολη: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού

Σύσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με μαζικούς φορείς στην Πετρούπολη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου στη σύσκεψη μαζικών φορέων της πόλης, που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Πετρούπολης του ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι και μέλη ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Συλλόγων Γονέων, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Δημήτρης Γληνός", του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών, του Παραρτήματος του ΕΣΥΝ, του Παραρτήματος Συνταξιούχων του ΙΚΑ, καθώς και του ΟΑΕΕ, του Συλλόγου Ικαριωτών, του Συλλόγου Πελοποννησίων, του Συλλόγου Ποντίων, του Συλλόγου Ηπειρωτών, του Συλλόγου Μυτιληναίων "Ο Θεόφιλος", του Γυμναστικού Συλλόγου, του Συλλόγου "Ευ ζην φιλοτεχνείν", του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιάδα basketball, του Αθλητικού Συλλόγου 'Αρης Πετρούπολης basketball, του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου.

Συμμετείχαν επίσης, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αττικής Βαγγέλης Σίμος και οι πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Γιώγος και Θωμάς Κοτσαμπάς. Ακόμα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Δημήτρης Γληνός" και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αττικής Νατάσα Μιχαήλ. 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, οι Θέμης Γκιώνης και Πρωτούλης Γιάννης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Βαγγέλης Σίμος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης και υποψήφιος βουλευτής του Δ. Τομέα Αττικής, τόνισε ότι το «ζητούμενο το οποίο πρέπει να διαμορφώνει κριτήριο ψήφου είναι το τι κάνει μια δημοτική αρχή για να αναδείξει τις αιτίες των προβλημάτων που ταλανίζουν το λαό, τι πρωτοβουλίες παίρνει για να επιδιώξει τη λύση αυτών των προβλημάτων. Αν πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού και στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα του.».

Η Αγγελική Κοσμοπούλου, γραμματέας της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης, αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε σχολικές υποδομές και τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Ο Θωμάς Κοτσαμπάς, εκπρόσωπος του ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου Πετρούπολης, σημείωσε την διαρκή υποβάθμιση του αθλητισμού από τα σχολεία.

Η Ρούλα Παπαδοπούλου ανέδειξε την ανισοτιμία σε βάρος των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων και το αποδεκατισμένο σύστημα δημόσιας υγείας που ταλαιπωρεί και το λαό της Πετρούπολης.

Ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ Δ. Πετρούπολης, ανέδειξε το χτύπημα που έχουν δεχτεί τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η Στέλλα Καραμπή, εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ευ Ζην φιλοτεχνείν», ανέδειξε την έλλειψη αναγνώρισης και υποστήριξης τέτοιων ομάδων, που επιδιώκουν να αναδείξουν την σύγχρονη μορφή λαϊκής τέχνης, από την πολιτεία και δήμους.

Ο Παναγιώτης Ρούτσης, ταμίας του Συλλόγου Ικαριωτών Πετρούπολης, αναφέρθηκε στην σχεδόν ανύπαρκτη στήριξη της δράσης των συλλόγων για τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων.

Ο Ηρακλής Πάκος, μαθητής και πρωταθλητής στο αγώνισμα της αναρρίχησης, ανέδειξε την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την αφαίμαξη των γονιών για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας, στην παρέμβασή του ανέφερε ότι «οι κάτοικοι της Πετρούπολης πλήττονται, όπως όλος ο ελληνικός λαός, από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, στα είδη διατροφής, την ενέργεια, τα καύσιμα. Υφίστανται τις επιπτώσεις από την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, που όλα τα αστικά κόμματα στηρίζουν.»

«Οι πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί έχουν ρίξει μαύρο στα όνειρα, στις προσδοκίες, στις ίδιες τις ανάγκες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας παρότι μας έχουν φλομώσει με το αφήγημα της μεγάλης καπιταλιστικής ανάπτυξης που τσακίζει τους μισθούς, τσακίζει τις συντάξεις, τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων, που εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση, που μετατρέπει σε ακριβά εμπορεύματα την Υγεία, την Παιδεία, το Φάρμακο, ιδιαίτερα σήμερα με τις τεράστιες ελλείψεις λόγω των ανταγωνισμών τους, που θέτει φραγμό στη μόρφωση των νέων μας» πρόσθεσε.

Είπε ότι στην «ποδιά» της καπιταλιστικής ανάπτυξης «σφάζονται» όλα τα άλλα κόμματα για το ποιό θα υπηρετήσει καλύτερα τους στόχους της «που είναι στην ουσία τα συμφέροντα των λίγων. Και σε αυτούς τους στόχους είναι ενταγμένο αυτό το κράτος, το αντιδραστικό αστικό κράτος στο οποίο όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει τη σφραγίδα τους.».

«Και με έναν προϋπολογισμό τελευταία που βάζει φόρους 50 δισ. που είναι 2 δισ. επιπλέον φόροι για το λαό σε σχέση με πέρσι. Θα τα φορτωθεί πάλι ο λαός, την ίδια στιγμή που δίνει δώρο 14 δισ. σε κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους. Την ίδια στιγμή έχουμε πλήρη απουσία του κράτους σε όλους τους τομείς, σε όλες τις λαϊκές ανάγκες κι αυτό ιδιαίτερα φαίνεται εδώ στη Δυτική Αθήνα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον ΧΥΤΑ Φυλής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Κομματικές Οργανώσεις Πετρούπολης του ΚΚΕ, έχουν σταθερά στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών τους το αίτημα της απομάκρυνσης του ΧΥΤΑ, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής.».

Επισήμανε ότι η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων «πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τη στάση μας απέναντι στους αγώνες, στο κίνημα και για τις πολιτικές μας επιλογές. Τώρα πρέπει να πούμε «φθάνει ως εδώ, θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα εμείς και τα παιδιά μας».

«Και αυτό το «φθάνει ως εδώ» το λέει μόνο το ΚΚΕ που μπαίνει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις, χωρίς να λογαριάζει κόπους και θυσίες. Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης. Για να σημάνει ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα. Για να δυναμώσει η ελπίδα, η αισιοδοξία και η προοπτική γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε» υπογράμμισε.

«Το κάλεσμα του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους και όλες, άσχετα με τι επιλογές έκαναν μέχρι χτες, ακόμα και σήμερα, τι κόμματα ψήφιζαν, για συμμετοχή στο κίνημα, στην οργάνωση και τη δράση που θα βάζει εμπόδια, θα διεκδικεί και θα έχει ίσως και κάποιες κατακτήσεις, ακριβώς γιατί δεν θα σκοντάφτει στην παγίδα μιας δήθεν πολιτικής εναλλαγής, στήριξης ή ανοχής μιας αστικής κυβέρνησης στα πλαίσια του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος που ζούμε.

Παλεύουμε για να μην ξαναπέσει ο λαός στην παγίδα του δήθεν μικρότερου κακού, που κάθε φορά αποδεικνύεται χειρότερο και μεγαλύτερο κακό.

Ζητάμε από τους εργαζόμενους, από τον λαό μας, τη νεολαία, να κοιτάζει μπροστά. Να βάζει στόχο ριζικές αλλαγές και ανατροπές, αυτές δηλαδή που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος, και που θα φτάνουν μέχρι την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Μέχρι η εργατική τάξη να πρωταγωνιστήσει, να πάρει την εξουσία, ο λαός να είναι κυρίαρχος» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα λόγω της ανάπτυξης και της τεχνολογίας, των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει η οικονομία, η Ελλάδα η ίδια, αλλά και την ανάπτυξη της επιστήμης, της παραγωγικότητας της εργασίας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες στην κατοικία, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε;

«Προϋπόθεση όμως είναι να μην αποτελεί κριτήριο της ανάπτυξης της οικονομίας η κερδοφορία του κεφαλαίου, δηλαδή των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών, του λαού μας, στο έδαφος μιας εργατικής πραγματικά, λαϊκής διακυβέρνησης, αυτό που λέμε εργατική εξουσία, λαϊκή εξουσία, όπως το ονομάζει ο καθένας, που θα έχει κοινωνική ιδιοκτησία τόσο της γης όσο και των μέσων παραγωγής, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο» είπε και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΚΚΕ.

Όπως είπε το πρόγραμμα αυτό «εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Και το αποδεικνύει κάθε μέρα με τη δράση των μελών του ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την ανακούφιση της πλειοψηφίας του λαού.».

«Απέναντι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις που ψάχνουν για νέους σωτήρες και πολιτικούς μεσσίες, το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα, ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της σύγκρουσης, της ανατροπής, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, παντού» κατέληξε στην παρέμβασή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ