Κουτσούμπας: Ψήφος στο ΚΚΕ θα πει συνέπεια, σταθερότητα για το λαό μας

«Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος , ούτε ένας βουλευτής» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι στην Τούμπα και σε άλλες λαϊκές και εργατικές περιοχές το ΚΚΕ ήρθε τρίτο κόμμα και αλλού ακόμη και δεύτερο κόμμα.

«Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ υπηρετεί άμεσα, από την επόμενη κιόλας μέρα, τον αγώνα του λαού μας» τόνισε σε ομιλία του, απόψε, στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου της Τούμπας Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτή είναι και η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, που χρειάζεται και έχει ανάγκη ο λαός μας» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε : «Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει άμεσα αγώνας και διεκδίκηση. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ θα πει συνέπεια, σταθερότητα για το λαό μας. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους».

«Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος , ούτε ένας βουλευτής» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι στην Τούμπα και σε άλλες λαϊκές και εργατικές περιοχές το ΚΚΕ ήρθε τρίτο κόμμα και αλλού ακόμη και δεύτερο κόμμα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι «αποδείχθηκε» ότι τα τρία κόμματα ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό «αντιλαϊκό» πρόγραμμα και συμφωνούν «στα καίρια», τονίζοντας ότι μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου «δε μπορούν πλέον να εκβιάσουν με τα διλήμματα περί "κυβέρνησης ή ακυβερνησίας", ή με το δίλημμα" μούφα" περί "προοδευτικής" κυβέρνησης».

«Τρόμαξαν πολλοί, για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια "παντοδύναμη" ΝΔ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και σχολίασε το επιχείρημα του ΣΥΡΙZA ότι πρέπει να ψηφιστεί από το λαό για να μειωθεί η διαφορά και να είναι «αντίπαλο δέος» στη ΝΔ.

«Καλά θα μας τρελάνουν; Την προηγούμενη τετραετία που ήταν μικρότερη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 31%, άλλαξε κάτι; Αποτέλεσαν σε οποιαδήποτε στιγμή τα τελευταία χρόνια το "αντίπαλο δέος" της ΝΔ; Αντίθετα, ήταν στις πιο κρίσιμες στιγμές ο καλύτερος φίλος για τη ΝΔ. Έπαιξαν το ρόλο του πιο αποτελεσματικού πυροσβεστήρα, όταν χρειάστηκε».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε και το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν απαντήσεις «από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων», είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση, αλλά έδωσαν «χρόνο» στην κυβέρνηση της ΝΔ και στο «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα για να σωθούν αυτοί, σε βάρος του λαού» και «το ίδιο θα ξανακάνουν, γιατί συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και της ΕΕ».

«Είναι δεδομένο το κυβερνητικό πρόγραμμα της «επόμενης ημέρας», της νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ. Είναι καθαρό και δεν χωρά παρερμηνείες. Έχει την υπογραφή της Κομισιόν, του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τις Αμερικανονατοϊκές υπογραφές. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει όλα εκείνα που θα δυσκολέψουν ακόμα πιο πολύ τη ζωή του λαού» είπε ο κ. Κουτσούμπας. Πρόσθεσε ότι "όση ανάγκη" έχει το κεφάλαιο από τέτοια μια «σταθερή» κυβέρνηση, άλλη τόση έχει και από μια αντιπολίτευση, συναινετική", "συστημική", μια αντιπολίτευση που θα "βάζει πλάτη" στα σημαντικά και κρίσιμα «για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων» και τόνισε:

«Και τέτοια αντιπολίτευση, δυστυχώς, είχε και έχει και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα θα καταλάβουν τα "υπουργεία αντιπολίτευσης" στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε, ότι εδώ και μια εβδομάδα «συζητούν υποτίθεται» για τη φορολογία και «μπερδεύουν τα νούμερα», αλλά «δεν το κάνουν τυχαία», παρά μόνο για να κρύψουν τη «συμφωνία τους στο βασικό», για το «ποιος θα πληρώνει όλους αυτούς τους φόρους και ποιος θα είναι στο απυρόβλητο» και συνέχισε:

«Γι αυτό κανείς τους δεν τολμά να πει και να αγγίξει τα δύο νούμερα, που είναι όλη η αλήθεια της φορολογικής τους πολιτικής : 95% των φόρων πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα, 5% πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο, μόνο… Σταθερότητα για το κεφάλαιο σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό. Στο στόχο της υποτιθέμενης σταθερότητας συναντιούνται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα τι λένε, ή τι δε λένε».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ φιγούραρε ως διαθέσιμο, είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατάφερε να αναβαπτίσει το ΠΑΣΟΚ ως "προοδευτικό" με τη γνωστή συζήτηση περί "προοδευτικής" κυβέρνησης» και συνέχισε:

«Το ΠΑΣΟΚ, που σωστά το έφτυσε το 2012 ο λαός μας. Το ΠΑΣΟΚ των ΜΑΤ, των αντιλαϊκών νόμων του "εκσυγχρονισμού", των ματωμένων στόχων ανάπτυξης, του ευρώ και της Ολυμπιάδας που χρυσοπλήρωσε ο λαός. Το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, των κομμένων μισθών και συντάξεων, της πολεμικής εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και τόσους άλλους, της παράδοσης του Οτσαλάν. Αυτό το ΠΑΣΟΚ κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να το βαφτίζει και να το ξεπλένει ξανά ως "προοδευτικό". Εργολαβία πλυντηρίων από τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του».

Ο κ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε, εάν μπορεί ο λαός να εμπιστευτεί τις τύχες του «στο ΠΑΣΟΚ που έκλεισε σωρηδόν τα νοσοκομεία το 2012-15 μαζί με τη ΝΔ, όπως το Λοιμωδών», ή στον ΣΥΡΙΖΑ «που συνέχισε την ίδια πολιτική» και «έφθασε στο σημείο να προτείνει υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής». Διερωτήθηκε ποιος θα εμποδίσει «αντιδραστικές αλλαγές που έχει στα σχέδιά της η ΝΔ, με μια συνταγματική αναθεώρηση, για παράδειγμα για το άρθρο 16» και πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ που δια στόματος Τσίπρα, άφησε ανοιχτή την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αρκεί να είναι τύπου Χάρβαρντ;»

Ο κ. Κουτσούμπας έβαλε και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι εμφανίστηκε «από το πουθενά», ως «νέα celebrity στα ιδιαίτερα φιλόξενα μαζί της μέσα ενημέρωσης» και «προβάλλει το κόμμα της ως δήθεν αντισυστημική δύναμη», σχολιάζοντας ότι το «αντισυστημικό» κόμμα κρίνεται από τη στάση του στους κοινωνικούς αγώνες και μέσα και έξω από τη Βουλή και λέγοντας ότι από αυτούς «αυτό το κόμμα είναι παντελώς απών». Αντέτεινε, ότι «πάνω από εξακόσιες ερωτήσεις και αναφορές για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής εδώ, κατέθεσαν στα τέσσερα χρόνια οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, ο Δελής και ο Στολτίδης».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι κάποια κόμματα «δεν έχουν καν πρόγραμμα, γι αυτό αερολογούν, έχουν όμως αρχηγούς με γνωστό σεσημασμένο παρελθόν», ενώ κάποια άλλα, όπως η "Νίκη", έχουν πρόγραμμα, «όμως ανατριχιάζεις με αυτά που γράφουν» και συνέχισε:

«Τώρα πρέπει να τα καταφέρουμε ξανά, με ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό, η μόνη γνήσια λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε: «Και τώρα ο λαός μας έχει μια ευκαιρία να το πάει ακόμα πιο ψηλά. Να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να ενισχύσει τη μοναδική επιλογή, που μπορεί πραγματικά να τους τρομάξει : το ΚΚΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ