Κουτσούμπας: «Προεκλογική μούφα η προοδευτική κυβέρνηση του Τσίπρα» - Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση, αφού όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις. […] Μιλά για προοδευτική κυβέρνηση μούφα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ, κάνοντας λόγο στον ΑΝΤ1 για «μούφα» προοδευτική κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι πρέπει να κρατά κανείς μικρό καλάθι, ακούγοντας το πρόγραμμα 11 σημείων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς «όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις».

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση, αφού όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις. […] Μιλάμε για προεκλογική προοδευτική κυβέρνηση μούφα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως τόνισε, το ΚΚΕ δεν πιέζει, τουναντίον αυτός που πιέζει για να πάρει ψηφοφόρους είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει το δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι στα βασικά ζητήματα αμφότεροι είναι ίδιοι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων που έφερε την προηγούμενη 4ετία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από 70%.

Αφού τα βρίσκουν σε αυτά, γιατί να μην μπορούν να τα βρουν και σε άλλα και να κάνουν κυβέρνηση, ώστε η χώρα να αποφύγει τις διπλές εκλογές και όλα αυτά που λένε;

Πιστεύω στις 22 Μαΐου μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον πρώτο και στον τρίτο, τέταρτο και όποιον άλλον. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται ο κόσμος, να ταλαιπωρείται η χώρα και να πάμε σε νέες εκλογές τον Ιούλιο, έτσι κι αλλιώς και τον Ιούλιο φαίνεται πως κυβέρνηση συνεργασίας θα υπάρξει».

«Λανθασμένος χειρισμός»

Αναφερόμενος στο «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο μόρφωμα Κασιδιάρη, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι υπήρξε λανθασμένος χειρισμός.

«Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής χάθηκε πάρα πολύς χρόνος. Μιλάμε για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να είναι λυμένο: εγκληματίας ναζί που ηγείται κόμματος με άλλο όνομα, όχι τις Χρυσής Αυγής, οπότε θα ήταν λυμένο το πρόβλημα, βάσει του νόμου.

[…] Εμμέσως του δίνεται βήμα από την φυλακή, ώστε ο Κασιδιάρης να προβάλλεται. Κάνει απαράδεκτες γενικεύσεις η συγκεκριμένη τροπολογία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μπορεί μελλοντικά να αγγίξει και το ΚΚΕ.

Κάποια κράτη μέλη της ΕΕ το κάνουν ήδη, κάνοντας λόγο για ταύτιση του ναζισμού και του κομμουνισμού, αν είναι δυνατόν.

[…] Αυτοί (σ.σ. Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης) οι γραφικοί τύποι, δεν είναι καθόλου γραφικοί, διότι γράφουν υποθήκες για το μέλλον.

Αύριο μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη σύνθεση δικαστηρίου μπορεί να βάλει στο μάτι το ΚΚΕ», είπε.

«Κατώτατος μισθός στα 850 ευρώ»

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΚΚΕ για τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι για να μπορεί κανείς να ζει αξιοπρεπώς θα πρέπει να ξεκινά από τα 850 και σε βάθος τριετίας να αγγίζει τα 930 ευρώ.

«Κατώτατος μισθός για να είναι αξιοπρεπής και να μπορεί να ζει ο άνθρωπος την οικογένεια του, χρειάζεται να επανέλθει τώρα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να ξεκινά με κατώτατο μισθό 850 και επαναφορά τριετιών και επιδομάτων, ώστε ένας εργαζόμενος με μια τριετία να φθάσει στα 930 ευρώ», πρόσθεσε.

Όσο για το ντιμπέιτ και τον εκλογικός στόχος του ΚΚΕ είπε:

«Ο λαός, με 15 βουλευτές, μας είδε μαχητικούς μέσα στην Βουλή, με αποκαλύψεις, και φυσικά μπροστάρηδες στους αγώνες, εκεί που υπάρχει ο φόβος να χάσει ο άνθρωπος το σπίτι του.

Αυτό είναι το κριτήριο για όσους μας επιλέξουν. Ότι εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση και θα είμαστε μαχητικοί, δεν πρόκειται να μετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας.

[…] Εμείς προτείναμε να γίνει ελεύθερη συζήτηση ανάμεσα σε δημοσιογράφους και πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να μπορούν να μιλούν και να απαντούν ο ένας στον άλλον. Εμείς αναρωτιόμαστε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν μπορεί να γίνει πολιτισμένος διάλογος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ