ΚΑΙΡΟΣ

Κουτσούμπας: Η πρώτη φορά αριστερά κατάφερε να φέρει δύο Μνημόνια

Η κυβέρνηση της «πρώτη φοράς αριστερά» είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα έχει ψηφίσει δύο Μνημόνια, «οι άλλοι τουλάχιστον είχαν ψηφίσει από ένα», δήλωσε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας πριν την ψηφοφορία για τα να μέτρα, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε μάλιστα πως η κυβέρνηση δεν αρνείται ότι ουσιαστικά φέρνει Μνημόνιο, το εντάσσει όμως στα Μνημόνια διαρκείας, εμπαίζοντας το λαό.

Εκτίμησε μάλιστα ότι τα νέα μέτρα ενισχύουν συγκέντρωση του κεφαλαίου και μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό ότι είναι αθώα και απλώς πληρώνει τα σπασμένα της κακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι όλοι τους συνένοχοι, είπε ο κ. Κουτσούμπας. Προσέθεσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε δικαιούνται να κρίνουν την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα, γιατί και εκείνοι είναι φορείς τέτοιων μέτρων.

Σημείωσε ότι είναι μεγάλη κοροϊδία ότι τα αντίμετρα μπορούν να αντισταθμίσουν τις τεράστιες απώλειες, εκτιμώντας ότι το μεγαλύτερο τμήμα των αντιμέτρων θα ενισχύσει άμεσα τις μεγάλες επιχειρήσεις όχι τους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε, πλέον οι συντάξεις γίνονται επιδόματα ενώ θίγονται γύρω στο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, τη στιγμή που φόρους θα πληρώσει ακόμα κι ο εργαζόμενος που έχει εισόδημα 405 ευρώ το μήνα.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι οδυνηρές επιπτώσεις θα έχει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, λέγοντας ότι οι αλλαγές στα εργασιακά αποτελούν μία συμφωνία-κόλαφο για το εργατικό κίνημα.

Αναφερόμενος στο χρέος είπε το δεν πρέπει να το αναγνωρίσει ο λαός γιατί δεν έχει συμμετοχή στη δημιουργία του.Πηγή: skai.gr