Κλείσιμο

Κουμουτσάκος: Στη σωστή κατεύθυνση η εμπλοκή του ΝΑΤΟ – Δεν υποκαθιστά την Frontex

Σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετικά με την πορεία του μεταναστευτικού ζητήματος κατόπιν της απόφασης για εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι:

«Το κρίσιμο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα πήρε δραματική μορφή εξαιτίας προβληματικών κυβερνητικών ενεργειών και απαράδεκτων παραλείψεων».
 
Ωστόσο  στο ζήτημα ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ επισημαίνει:

«Στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς την Πατρίδα μας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση».
 
«Είναι αυτονόητο  - επισημαίνει η ΝΔ - ότι κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δικαιώματα και αρμοδιότητες της χώρας.
 
«Θεωρούμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και ειδικότερα της FRONTEX - στη φύλαξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης», υπογράμμισε τέλος ο Γ. Κουμουτσάκος.

Πηγή: skai.gr