Κουμουτσάκος: Με σουβλάκια, μπύρες και κοψίδια δεν γίνεται μεταναστευτική πολιτική

Ρεπορτάζ: Ναντίν Χαρδαλιά 

Τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη ως προς την αντίδρασή του για το πολυσυζητημένο barbeque με χοιρινό της οργάνωσης «Ενωμένοι Μακεδόνες» έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, άδειασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη Βουλή, προσυπογράφοντας όσα είχε πει η Ντόρα Μπακογιάννη περί νέων βουλευτών του κόμματος που δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν και διαμηνύοντας αυστηρά προς πάσα κατεύθυνση ότι οι γραφικότητες πρέπει να λάβουν τέλος.
 
«Προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κ. Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση μου ως αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κι επειδή οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε  με μπύρες,  ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.
 
Το δηκτικό σχόλιο του κ. Κουμουτσάκου ήρθε ως απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση της  Φωτεινής Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25 και τα σχόλιά της για την αντιπαράθεση του κ. Κυρανάκη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη, όπου σημείωσε πως «η κατανάλωση χοιρινού δεν απαγορεύεται προφανώς δια νόμου στη χώρα αλλά θα έπρεπε να απαγορεύεται από τη συνείδησή μας όταν γίνεται έξω από δομές φιλοξενίας».  
 
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, είχε χαρακτηρίσει «σαδισμό και κτηνωδία» την επίμαχη εκδήλωση στα Διαβατά, θέτοντας ακόμα και ζήτημα ποινικοποίησής της, προκαλώντας την αντίδραση του Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος αρχικά ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο θα προσέβαλλε τα δικαιώματα των Ελλήνων για τους οποίους δεν απαγορεύεται η κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ και στη συνέχεια έκανε σκωπτική ανάρτηση για σουβλάκια στα social media.
 
Μετά το σάλο που ξέσπασε, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε αδειάσει τον Κώστα Κυρανάκη, σημειώνοντας ότι προφανώς κάποιοι νέοι βουλευτές του κόμματος δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν και επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της ΝΔ, είχε προσθέσει ότι: «Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδυνάμου μπορεί να είναι πολιτική θέση».
 
Αυτή τη δήλωσή της προσυπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παίρνοντας σαφέστατες αποστάσεις από τον κ. Κυρανάκη και επισημαίνοντας πως η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης κινείται βάσει του συνδυασμού της προστασίας της κοινωνικής συνοχής και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Αναφερόμενος συνολικά στο μεταναστευτικό ζήτημα ο κ. Κουμουτσάκος, επανέλαβε το γεγονός της έκρηξης των ροών το τελευταίο εξάμηνο, μιλώντας για μία μικρογραφία της κρίσης του 2015 όπου οι ήδη υπερχειλισμένες δομές πιέστηκαν περαιτέρω και επανέλαβε το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. «Είναι επείγον να λυθεί το ζήτημα. Έτσι το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση», επισήμανε ο Υπουργός, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις κατοίκων των νησιών που παλαιότερα είχαν επιδείξει αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη.
 

 

Πηγή: skai.gr