Κορωνοϊός: Τι θα κρίνει αν θα επεκταθεί ή όχι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Γενικεύεται η συζήτηση για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας, πέραν των υγειονομικών αλλά και των πολιτών άνω των 60 ετών.

Η κυβέρνηση άφησε σήμερα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να απαντά σε σχετική ερώτηση πως «είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε».

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν στον ΣΚΑΪ ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας βρίσκεται στο «τραπέζι» αλλά δεν αναμένονται άμεσα σχετικές αποφάσεις.

Την εξέλιξη της υπόθεσης θα κρίνουν η πίεση που ασκεί η πανδημία στο σύστημα υγείας αλλά και ο βαθμός θωράκισης των ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά ή και να πεθάνουν από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση πριν λάβει τις όποιες αποφάσεις, θα εκτιμήσει την πορεία των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 και φυσικά τους δείκτες της πανδημίας καθώς πλησιάζουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων που «τρομάζουν» τους ειδικούς λόγω των μεγάλων συγκεντρώσεων πολιτών.

Πηγή: skai.gr