Κορωνοϊός- Μητσοτάκης: Δεν θα διστάσω να κάνω επίταξη προσωπικών υπηρεσιών εάν χρειαστεί

Αν χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω" αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός στέλνει παράλληλα, μήνυμα αισιοδοξίας  τονίζοντας ότι περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας  με την πανδημία.

"Είμαι αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές" δηλώνει ο κύριος Μητσοτάκης, ξεδιπλώνοντας τους πυλώνες της στρατηγικής της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα.

Ο δεύτερος πυλώνας, όπως εξηγεί ο ίδιος, "είναι η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας. Και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεκτικά οικονομικές δραστηριότητες".

"Πρώτο βήμα, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου", προσθέτει ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν αυτή τη "βαλβίδα εκτόνωσης" και θα πεισθούν, όπως σημειώνει, να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων "που έχουν ατονήσει".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει με σφοδρότητα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον για υγειονομικό αλλά και για κοινωνικό σαμποτάζ.

Πηγή: skai.gr