Κορωνοϊός - Κυβέρνηση: Τηλεδιάσκεψη σε καθεστώς προβληματισμού – Οι εστίες συναγερμού

Τηλεδιάσκεψη σε καθεστώς έντονου προβληματισμού για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό. Λίγο αργότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στους επιστήμονες, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι.  

Οι εστίες προβληματισμού

Αποφασίστηκε αυξημένη επαγρύπνηση στα σύνορα. Υπάρχει «κόκκινος συναγερμός» ειδικά για Βουλγαρία – Ρουμάνια παρά τα τεστ 72 ώρες προ της άφιξης των επισκεπτών, συνεχίζουν να έρχονται κρούσματα

Παραλιακά μπαρ – Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

Παραμένει ο συνωστισμός σε παραλιακά μπαρ αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στη σύσκεψη υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις εικόνες. Στο πλαίσιο αυτό, αυστηροποιούνται και συστηματοποιούνται οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα 

Παράλληλα, οι τακτικές τηλεδιασκέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα ακόμα και στις διακοπές του Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με το επιτελείο. 

Στη σύσκεψη μετέσχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Πηγή: skai.gr