Κορωνοϊός: Εντατικοποίηση ελέγχων στην ακτοπλοΐα ζήτησε o Πλακιωτάκης

Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τους ταξιδιώτες, ζήτησε εκ νέου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία και τους διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός ζήτησε την πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό από τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τα πλοία της ακτοπλοΐας για να επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

Έως σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες έλεγχοι ενώ στελέχη της υπηρεσίας έχουν επιβάλλει περισσότερα από 650 πρόστιμα. Οι έλεγχοι, συνεχίζονται κανονικά τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, όσο και κατά τη διάρκεια του πλου των πλοίων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία το ΛΣ διαχειρίστηκε ως τώρα το μείζον θέμα της πιστής εφαρμογής των μέτρων κατά της COVID-19, ενώ καθώς τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει κάλεσε τους διοικητές των Περιφερειών του Λιμενικού Σώματος να εστιάσουν την προσοχή τους στην επιστροφή των εκδρομέων εφαρμόζοντας αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο γγ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, οι Α' και Β' υπαρχηγοί υποναύαρχοι Λ.Σ. Κωνσταντίνος Πουλής και Νικόλαος Ισάακογλου, ο γενικός επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υποναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και οι κλαδάρχες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οι διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε ανακοίνωση του, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή καλεί τους επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την COVID-19, ενώ τους ζητεί να συνεργάζονται με τα στελέχη του, καθώς και με τα πληρώματα των πλοίων, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο τη δική τους υγεία, αλλά και την υγεία των γύρω τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ