Κλείσιμο

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στην Κω

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το θανατηφόρο περιστατικό στην Κω και την παρεμπόδιση προσφύγων να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Δήλωσε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση.

«Οι προεκλογικές κορώνες για φράχτες στη θάλασσα και οι ακροδεξιές κραυγές περί προσφυγικής εισβολής οδηγούν νομοτελειακά σε τραγωδίες και κοινωνικές εντάσεις. Η ΝΔ θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα».

Πέτσας: Να μην κουνά το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε έντονο ύφος απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο ανθρωπισμός του ελληνικού λαού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού που σώζουν χιλιάδες ζωές και αγκαλιάζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, αποδεικνύονται κάθε μέρα στην πράξη. Ας μην τους κουνά κανείς το δάχτυλο», τόνισε ο κ. Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με την πολιτική του γιγάντωσε το πρόβλημα ενώ μόλις πρόσφατα δήλωνε ότι «το προσφυγικό δεν προσφέρεται για κριτική, μικροπολιτική και αντιπαράθεση».

«Σήμερα ο εκπρόσωπός του αποδεικνύει πόσο ψεύτικα είναι τα λόγια του» σημείωσε. 

Πηγή: skai.gr