Κόντρα για ΑΣΟΕΕ: Κεραμέως: Είστε με την ανομία – Φίλης: Θέλετε νόμο του χωροφύλακα

Άγριος καυγάς ξέσπασε την Τρίτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη για τα επέμβαση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ, με τον βουλευτή να προειδοποιεί την υπουργό Παιδείας ότι θα είναι υπόλογη γι τυχόν επεισόδια στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου και να μιλά για «το νόμο του χωροφύλακα».

«Επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια και γιάφκες τα πανεπιστήμια και θεωρείτε φυσιολογικό ότι βρέθηκαν κράνη κοντάρια κλπ… ως κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων το βλέπετε… είστε με την ανομία» δήλωσε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σιωπή όταν το γραφείο της δέχθηκε επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα, με τον κ. Φίλη να απαντά ότι η επίθεση είναι καταδικαστέα, αλλά ότι ήταν «απλά μπογιές που είναι πταίσμα ή πλημμέλημα». 

«Θα μας βρείτε απέναντι σας στη Βουλή και στα πεζοδρόμια... Εγώ θα ξανάπαω απέναντι στην πολιορκία των φοιτητών που επιχειρείτε και τον κυβερνητικό αυταρχισμό» απάντησε ο πρώην υπουργός Παιδείας.  «Θα είστε υπεύθυνη για ό,τι συμβεί στο τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου» ανέφερε δε. 

«Στόχος της επιχείρησης ήταν η τρομοκράτηση της νεολαίας και λαού, ας αφήσει τις αντιπολιτευτικές κορώνες η κυβέρνηση» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. Έκανε λόγο για «ανώφελες εντάσεις σήμερα που μπορεί να οδηγήσουν αδιέξοδα». 

«Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την ατζέντα, απέτυχε 100 μέρες στο προσφυγικό, και τι κάνει η κυβέρνηση; αλλάζει ατζέντα, ο νόμος του χωροφύλακα, νόμος και τάξη στα πανεπιστήμια με δυσφήμιση, δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό αποδεκτό από κανέναν». 

skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά