Κλείσιμο

Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις

Τι είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Φέρεται να επιβεβαιώνει έμμεση παρακολούθηση Σαγιά - Πιτσιόρλα ο Γιάννης Ρουμπάτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η ακρόαση των προσώπων που έχουν κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να συμβάλλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, με τις πληροφορίες που διαρρέουν να έχουν αντιφατικό χαρακτήρα.

Νωρίτερα μετά από πολύωρη διαδικασία ολοκληρώθηκε η ακρόαση της πρώτη ομάδας που τοποθετήθηκε για την υπόθεση και ήταν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας (2012 – 2015), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015 – 19), Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-22) και τον πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αυτή τη ώρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής τοποθετείται η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο., ενώ και στις δύο συνεδριάσεις η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, εμφανίστηκε κάθετος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς φέρεται να δήλωσε πως ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το γραφείο του ενημερώνονται για καμία απολύτως άρση απορρήτου των επικοινωνιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Κοντολέων ενισχυσε την άποψή του γνωστοποιώντας ότι η ενημέρωση γίνεται μέσω των υπηρεσιακών σημειωμάτων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Την ίδια ώρα άλλες πηγές καταλόγιζαν τον τέως διοικητή της ΕΥΠ άρνηση να απαντήσει στο ερώτημα εάν καταστράφηκε ο φάκελος με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, όπως είχαν μεταδώσει κάποιοι μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης , παρότι φέρεται, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστήριξε ότι δεν παρακολουθείτο κανένα πολιτικό πρόσωπο, εμφανίστηκε κατά τις ίδιες πηγες, την ίδια ώρα, να επιβεβαιώνει έμμεσα τις παρακολουθήσεις του Σπύρου Σαγιά, Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης κατά την ενημέρωση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, υποστήριξε πως κανένας πολιτικός δεν παρακολουθείται και ειδικότερα ότι δεν ενέσκηψε ποτέ στο πεδίο της επιχειρησιακής λειτουργίας της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός και η οικογένεια του.

Πηγή: skai.gr