Κωνσταντινόπουλος: Να στηρίξουν όλοι την πρόταση για πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος

Κάλεσμα στα κόμματα να υιοθετήσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στο Action 24 επανέλαβε την πρόταση για τροπολογία που θα επιβάλλει πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με σταθερή τιμή για το επόμενο δωδεκάμηνο, η οποία για να ψηφιστεί θα πρέπει να συμφωνήσει και η κυβέρνηση.

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών.

«Από τη μία πλευρά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι πρέπει να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση πλαφόν στην χονδρική τιμή (κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει ή και να μην γίνει ποτέ) και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξυπηρετεί ακριβώς τα ίδια συμφέροντα με τη Νέα Δημοκρατία, προτείνει να μην πληρώνουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής. Εμείς λέμε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή, με σταθερή τιμή για το επόμενο δωδεκάμηνο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Αυτή είναι μια θέση που την υποστηρίζουμε δημόσια εδώ και πέντε μήνες», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να μην επιτείνει τις κρίσεις αλλά να βοηθήσει τη χώρα και γι’ αυτό «θα χαιρόμασταν αν και τα τρία κόμματα συμφωνούσαμε να υιοθετηθεί η πρότασή μας και τελικά να γίνει πράξη αυτό που θα βοηθήσει τους περισσότερους πολίτες. Από τους επιχειρηματίες μέχρι τον πιο ευάλωτο». 

Πηγή: skai.gr