Κλείσιμο

Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για το ρατσιστικό και από τους ΑΝΕΛ

Την κατάθεση νομοθετήματος για την αντιμετώπιση του ρατσισμού ανήγγειλαν με ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκτιμώντας ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό δεν επαρκεί.

Οι ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι οι κυβερνητικοί εταίροι, αντί να καλύψουν τα νομοθετικά κενά και να επικαιροποιήσουν την υφιστάμενη νομοθεσία, διαγκωνίζονται θέτοντας σε κίνδυνο εθνικές θέσεις.

Η ανακοίνωση:

»Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό δεν επαρκεί, ιδιαίτερα λόγω της εμφάνισης φαινομένων ρατσισμού και νεοναζισμού στη χώρα.

»Οι κυβερνητικοί εταίροι, αντί να καλύψουν τα νομοθετικά κενά και να επικαιροποιήσουν την υφιστάμενη νομοθεσία, διαγκωνίζονται θέτοντας σε κίνδυνο και τις εθνικές θέσεις όπως την αναγνώριση των γενοκτονιών και την ελεύθερη έκφραση, αλλά και προσπαθούν να καλύψουν στελέχη τους που στο παρελθόν εξέθεσαν σοβαρά τη χώρα με τη συμπεριφορά τους.

»Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τις διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά βασικά την τήρηση του Συντάγματος, θα αναλάβουμε την αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.»

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ