ΚΑΙΡΟΣ

ΚΚΕ . Προανακριτική Novartis: Προσχηματική η δήθεν αναρμοδιότητα της Βουλής

Λάβρος εναντίον της απόφασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κρίνει αναρμόδια τη Βουλή για τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, εμφανίζεται εκ μέρους του ΚΚΕ και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, που επέλεξε να τοποθετηθεί επί του οριστικού πορίσματος με μία δήλωση-καταγγελία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ που μετείχε στην Προανακριτική Επιτροπή, χαρακτηρίζει «προσχηματική» την αναρμοδιότητα που επικαλούνται οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τους ότι η επιλογή τους εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

«Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξεταστεί η υπόθεση στην ουσία της, επικαλούμενη την δήθεν αναρμοδιότητά της, είναι προσχηματική, στην πραγματικότητα δεν διευκολύνει ούτε τη δικαιοσύνη στη διερεύνηση της υπόθεσης και εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Γι’ αυτό επιμένουμε στην ανάγκη η επιτροπή να συνεχίσει το έργο της και να διερευνήσει την ουσία του ζητήματος», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ίδιος και επαναλαμβάνει την πάγια θέση του κόμματός του για ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να διώκονται χωρίς κωλύματα όπως όλοι οι πολίτες.






Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr