ΚΚΕ για Marfin: Όχι σε κυβερνητικές φιέστες - Καταθέτει ξεχωριστά στεφάνι

Στεφάνι για να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας της Marfin θα καταθέσει το Σάββατο στις 10.30 το πρωί το ΚΚΕ, στο σημείο όπου  θα τοποθετηθεί τιμητική πλακέτα λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός.

«Για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων της MARFIN δεν χρειάζονται κυβερνητικές και διακομματικές φιέστες», τονίζει το ΚΚΕ απαντώντας στην πρόσκληση του πρωθυπουργού στους αρχηγούς των κομμάτων να παραβρεθούν στα αποκαλυπτήρια της πλακέτας μνήμης.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί δέκα χρόνια τώρα, «οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του αποτρόπαιου εγκλήματος στο κατάστημα της MARFIN, παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ οι ευθύνες της τράπεζας στην ουσία έμειναν στο απυρόβλητο. Οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί, που εργάστηκαν πυρετωδώς για την τρομοκράτηση ενός ολόκληρου λαού τότε, απέδειξαν πόσο αδίστακτοι είναι».

«Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη των θυμάτων και θα καταθέσει στεφάνι εκεί όπου θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 10.30 π.μ., στις 9 Μαΐου 2020. Νωρίτερα στις 10.00 το πρωί θα τιμήσει την 75η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι αυτονόητες πράξεις της ενότητας του λαού μας δεν χτίζονται με ενέργειες που υπηρετούν άλλους πολιτικούς σκοπούς και με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων, που αξιοποίησαν τότε το θάνατο των εργαζομένων της MARFIN για να συκοφαντήσουν τους δίκαιους αγώνες του λαού μας, πολύ περισσότερο που αυτοί οι δίκαιοι αγώνες γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστούν με την προβοκατόρικη δράση "γνωστών - αγνώστων", οι οποίοι αποδεδειγμένα και διαχρονικά έχουν σχέση με αυτούς τους μηχανισμούς "κρατικούς" και "παρακρατικούς", που οδηγούν σε τραγωδίες σαν αυτές που ζήσαμε στη MARFIN» τονίζει το ΚΚΕ.

Καλεί το λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εμποδίζει και να ματαιώνει κάθε είδους αντιδραστικούς και προβοκατόρικους σχεδιασμούς σε βάρος του.

Πηγή: skai.gr