Κικίλιας: Στόχος η συνέχιση της τουριστικής δραστηριότητας κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο

Του Αντώνη Κρητικού

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Πράγματι, η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα παγκοσμίως, και σε εμάς, στον τουρισμό.

Όμως, είμαστε εδώ να συνεργαστούμε με τον κοινωνικό μας εταίρο, θεσμικό φορέα, τον ΣΕΤΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να ξαναβάλουμε αυτή την τεράστια και ισχυρή μηχανή στις ράγες» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο ΣΕΤΕ και των εκπροσώπων των πανελλήνιων κλαδικών ενώσεων - Μελών του Συνδέσμου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση σε ένα ακόμα ασταθές παγκόσμια τοπίο λόγω της πανδημίας. Όμως είμαστε εδώ για να εργαστούμε ομαδικά, συνολικά και νομίζω ότι, αν και εφόσον αυτό γίνει, θα έρθουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα» ανέφερε ενώ τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των φορέων για τη συνέχιση της τουριστικής δραστηριότητας κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο. 

Αυτή τη δεύτερη συνεχόμενη δύσκολη χρόνια για τον τουρισμό λόγω της πανδημίας, στόχος είναι να ενισχυθεί τόσο η φθινοπωρινή όσο και η χειμερινή περίοδος προκειμένου οι ροές τουριστών να συνεχίσουν προς τη χώρα μας τόνισε ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας. 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια με τους φορείς του τουρισμού μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. 

Πηγή: skai.gr