Κικίλιας: 10,2% αυξημένος ο τζίρος των duty free σε σχέση με το 2019

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το οποίο με έγκριση του Πρωθυπουργού αυξήθηκε στα 30 εκατ. ευρώ από τα 20 εκατ. που ήταν πέρυσι, ξεκινάει στις αρχές Ιουλίου και αφορά 250.000 ευάλωτες οικογένειες.

Στο άνοιγμα που έγινε σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την αύξηση του συναλλάγματος που έρχεται στη χώρα μας κυρίως από high spenders ταξιδιώτες, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον  Real FM.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος» και των υπόλοιπων αεροδρομίων, ο τζίρος από τα duty free αυξήθηκε τον Μάιο κατά 391% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και κατά 10,2% συγκριτικά με τον Μάιο του 2019, μιας χρονιάς «ανέφελης» για τον ελληνικό τουρισμό.

«Αυτό δείχνει ότι η στόχευσή μας και οι προσπάθειες που κάναμε για πιο ποιοτικό τουρισμό, που να αφήνει περισσότερο συνάλλαγμα-εισόδημα στον μαγαζάτορα, στον επιχειρηματία, στον έμπορο και στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αποδίδουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Υπογράμμισε επίσης ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες κρίσεις (πανδημία, πληθωριστικές πιέσεις, ενεργειακή κρίση και ελληνοτουρκικές σχέσεις) και γι' αυτό το λόγο στο Υπουργείο Τουρισμού όλες οι κινήσεις γίνονται βήμα- βήμα προκειμένου να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο τουρισμός που αποτελεί ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο προϊόν.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το οποίο με έγκριση του Πρωθυπουργού αυξήθηκε στα 30 εκατ. ευρώ από τα 20 εκατ. που ήταν πέρυσι, ξεκινάει στις αρχές Ιουλίου και αφορά 250.000 ευάλωτες οικογένειες, ο Υπουργός ανέφερε ότι αυτή η ψηφιακή άυλη κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στα ξενοδοχεία αλλά και στην εστίαση. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ διαθέτει άλλα 35 εκατ. ευρώ για τον κοινωνικό τουρισμό ενώ υπάρχει επιπλέον πρόβλεψη για ειδικό pass για την Εύβοια και τη Σάμο που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

«Παρά τις δυσκολίες, πιστεύω ότι όσον αφορά τους Έλληνες συμπολίτες μας, υπάρχουν δυνατότητες για όλα τα πορτοφόλια. Η Ελλάδα έχει πανέμορφες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές που μπορεί μια μέση οικογένεια να αντέξει οικονομικά να κάνει τις διακοπές της» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: skai.gr