Κεραμέως: Ούτε βήμα πίσω από την απευθείας μετάδοση μαθημάτων με κάμερες

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τη ρύθμιση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων μέσω καμερών στις τάξεις για τους μαθητές που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στο σχολείο, διαμήνυσε από τη Βουλή, η Υπουργός Παιδείας, δηλώνοντας δικαιωμένη από τη θέση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αποκρούοντας με σφοδρότητα τις επικρίσεις, τις οποίες απέδωσε σε μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα.

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε. Είπε ότι είναι νόμιμος ο σκοπός. Άρα η διαδικασία είναι νόμιμη. Είπε ότι υπήρξε διαβούλευση και ότι ενσωματώθηκαν οι παρατηρήσεις της. Ούτε βήμα πίσω. Κάνουμε αυτό που θεωρούμε καθήκον μας και συνεχίζουμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια χαρακτήρισε «αυτονόητη υποχρέωση» της πολιτείας τη διασφάλισης της συμμετοχής όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, από τη στιγμή που παραμένουν στο σπίτι για λόγους διασφάλισης της δικής τους και της δημόσιας υγείας.  

Απέκρουσε, δε, με σφοδρότητα την κριτική της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Χαράς Κεφαλίδου περί απροετοίμαστης ρύθμισης με αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα που διχάζει την κοινωνία, αλλά και τα σφοδρά πυρά άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν διαφορετική ανάγνωση της ανακοίνωσης της Αρχής.

«Δύο μέρες τώρα βλέπουμε δίκη προθέσεων και εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε ότι υποχωρούμε. Ούτε βήμα πίσω. Εμείς θα αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση για όλους. Δεν θα αφήσουμε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στη γνώση των παιδιών μας», κατέληξε εμφατικά η Υπουργός Παιδείας.