ΚΑΙΡΟΣ

Κεραμέως μετά το ΠΑΜΑΚ: Ανεξέλεγκτη η βία και η ανομία στα Πανεπιστήμια

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μετατροπή των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άβατα ανομίας και ορμητήρια πάσης φύσεως εγκληματιών, καταλογίζει η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να καταργήσει τη ρύθμιση που είχε επαναφέρει για το άσυλο, ώστε να επιτρέπεται η αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, με αφορμή το χθεσινό (Πέμπτη) περιστατικό βίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου αντιεξουσιαστές εισέβαλαν με λοστούς και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες επιτέθηκαν εναντίον φοιτητών, η κα Κεραμέως, κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη κατάσταση ανομίας στα Τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας» και ερώτα σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο υπουργός για να δώσει ένα τέλος.

Η ίδια χαρακτηρίζει «προβληματική, οπισθοδρομική και επικίνδυνη» τη ρύθμιση για το άσυλο, με την οποία απαγορεύεται η επέμβαση των δημόσιων δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση πλήθους παραβατικών συμπεριφορών, παρά μόνο μετά από σύγκληση και απόφαση του πολυμελούς Πρυτανικού Συμβουλίου, την οποία επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η έννοια του ασύλου αποσκοπεί στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, στην προστασία της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα και όχι στη μετατροπή των Ιδρυμάτων σε άβατα ανομίας και ορμητήρια πάσης φύσεως εγκληματιών. Ελπίζουμε κάποια στιγμή η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής και να αντιδράσει», υπογραμμίζει η βουλευτής της ΝΔ.

Για εργαλειοποίηση και κλιμάκωση της βίας, που θα οδηγήσει σε ανεπίστρεπτα αποτελέσματα, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης.

Η επίκαιρη ερώτηση αναλυτικά





Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά