Κεραμέως: Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέτα Μακρή και τη γενική γραμματέα Αναστασία Γκίκα.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και όσο το δυνατόν απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως. «Πρώτη ημέρα σήμερα επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών και η χαρά των παιδιών είναι πολύ μεγάλη. Και η δική μας επίσης», τόνισε.

Η υπουργός σημείωσε ότι τα σχολεία αρχίζουν εκ νέου τη λειτουργία τους δια ζώσης, υπό τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, με επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως τα δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς και η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο.

«Τα παιδιά βρέθηκαν στις τάξεις, με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους. Βρήκαν τον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο», πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές «για τις πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά και για την εξαιρετική προσαρμοστικότητά τους στα νέα μέτρα»

«Είμαστε πλάι στην εκπαιδευτική κοινότητα, για να διασφαλίσουμε την Υγεία και την Εκπαίδευση», κατέληξε στις δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η κ. Κεραμέως εκτός από τους διευθυντές των σχολείων, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ορισμένες τάξεις. Ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είπαν στην υπουργό ότι χαίρονται που άνοιξε το σχολείο, γιατί έτσι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους φίλους τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ